Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A brit feleségek 40 százalékának feszült a viszonya anyósával

A legtöbb civakodás a gyerekek/unokák neveléséből adódik, de rendkívül széles a vitatématár: a divattól a testsúlyon át az élet minden apró mozzanatára kiterjed.
A brit feleségek 40 százalékának feszült a viszonya anyósával, minden tizedik már annyira összeveszett férje anyjával, hogy jelenleg nem állnak szóba egymással - derült ki egy tanulmányból.

A legtöbb civakodás a gyerekek/unokák neveléséből adódik, de rendkívül széles a vitatématár: a divattól a testsúlyon át az élet minden apró mozzanatára kiterjed.

A nagy-britanniai felmérés kétezer felnőtt nőre terjedt ki. Negyvenegy százalékuk esetében már előfordult, hogy megkérték férjüket, beszéljen anyjával, mert olyasvalamit tett vagy mondott, ami nagyon nincs ínyére. A nők fele veszekedett már párjával az anyós miatt, 40 százalék olyan gyakran, hogy az már komoly feszültséget kelt a párkapcsolatban. Tizenöt százalékos azok aránya, akik igen közel jutottak a váláshoz párjuk anyja miatt.

A The Daily Telegraph című lapban ismertetett tanulmány mindazonáltal kitér arra is, hogy sok jó köszönhető a nejek anyósainak, mindenekelőtt a gyerekekre való vigyázás.

A vizsgálatot végző OnePoll cég kérdései az anyósok keresztneveire is kiterjedtek. Az eredmény alapján a legkiállhatatlanabbak a Margaret, Marjorie és Brenda nevűek. A tízes listán utánuk következnek a Lindák, Maureenek, Peggyk, Angelák, Barbarák, Patriciák és Cynthiák.

Olvasóink írták

  • 1. Krampampuli 2012. november 14. 12:14
    „"A brit feleségek 40 százalékának feszült a viszonya anyósával"

    - Meg is érdemlik! Minek folytatnak viszonyt a saját anyósukkal... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordáron kelt el Eric Clapton luxusórája

Rekordáron, 3,44 millió frankért (811 millió forint) kelt el a Christieís aukciósház árverésén a… Tovább olvasom