Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A brit nők kevésbé akarnak szabadulni a nem használt holmiktól

A brit háztartások kétharmadában annyi használaton kívüli holmi gyűlik fel, hogy az már kifejezetten idegesíti az ott lakókat, zömük - főleg a nők - mégsem szabadul meg tőlük.
A használt holmik netes árusításával foglalkozó Gumtree.com nevű brit cég felmérése szerint Nagy-Britanniában összesen 5,7 milliárd fontra tehető a háztartásokban heverő és csak a helyet foglaló lomok értéke. Minden harmadik otthonban annyi kacat gyűlik össze, hogy megtölt egy szobát, mégsem adnak túl rajtuk, mert úgy vélik, hátha még kellenek.

A nemek közül a nők a ragaszkodóbbak: kétszer inkább vonakodnak eladni a feleslegessé vált tárgyakat, mint a férfiak. Az utóbbiakban viszont erősebb a nosztalgia, 20 százalékukat fűzi érzelmi kötődés lomokhoz, míg a nőknél 15 százalékos a hányad.


A brit háztartások egyharmadában őriznek még mindig video- vagy magnókazettákat, jóllehet a CD és a DVD már rég kiszorította őket a használatból. A legtöbb felesleges holmi ruha, könyv és cipő, a leggyakoribb raktározási hely pedig egy használaton kívüli szoba, garázs, szekrény vagy az ágy alja.

A felmérés kétezer főre terjedt ki - jegyezte meg a The Daily Mail című brit lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma van a boldogság nemzetközi napja

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. Tovább olvasom