Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A britek nagyon alábecsülik italozásuk mértékét

A britek nagyon alábecsülik italozásuk mértékét, 40 százalékot tévednek - ez világlik ki abból a tanulmányból, amelynek készítői egybevetették a vallomások és az italeladások adatait.
Az "elszivárgott" szeszes ital csaknem egy teljes üveg bor hetente, szorozva a szigetország felnőtt lakosságának egészével, avagy 2,6 millió hektoliter bor.

"Ez a tetemes mennyiség lehetetlen, hogy csak úgy elfolyna a semmibe" - mondta a szerdán közzétett tanulmány fő szerzője, Sadie Boniface, a Londoni Egyetem járványtani és közegészségügyi kutatója.

Az adatokhoz 14 ezer 16 éven felüli brit ivászati vallomásait vették alapul, továbbá az adóhatóság statisztikájának szeszesital-eladási kimutatásait.

A tanulmány helyt ad olyan felvetéseknek, amelyek a 16 év alatti gyerekek, a hajléktalanok, a brit földre látogató külföldi turisták italozásának számlájára írnák a többletfogyasztást, de Boniface szerint még a főzéshez ellocsolt, a szavatosságuk lejárta miatt kiöntött borokkal, továbbá a spájzok italkészletének lehetséges emelkedésével számolva sem szolgálhatnak ezek a hiány magyarázataként, legfeljebb csupán töredékét teszik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Póninak képzeli magát a tehén

Pónikkal nevelkedett a hároméves borjú Hettie Moo, aki már a ménes elfogadott tagja, és imád kocsit… Tovább olvasom