Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A britek negyede havonta még 8 kilométert sem gyalogol

Az adatok ezer ember megkérdezésén alapulnak, a felmérést az e hét végi Nagy Brit Sétafesztivál előestéjére készítette a National Trust alapítvány.
A britek negyede havonta még 8 kilométert sem gyalogol, 17 százalékuk sosem vállalkozik egy szuszra 500 méternél hosszabb gyaloglása, de ekkorára is csak akkor, ha ilyen messze parkolt autójával - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az adatok ezer ember megkérdezésén alapulnak, a felmérést az e hét végi Nagy Brit Sétafesztivál előestéjére készítette a National Trust alapítvány. Ez a rendezvény évenkénti, még sincs túl nagy foganatja az eredmények láttán. Kiderült például az is, hogy a britek negyede inkább nem néz meg valamilyen nevezetességet, ha annak megközelítéséhez gyalogolnia is kellene. 7 százalékuk ugyanakkor legalább 80 kilométert kutyagol havonta, és közel 40 százalék azok hányada, akik 8-16 kilométert hajlandók gyalogolni. A sétára indulók több mint ötöde félúton elunja és feladja a dolgot, negyede pedig tömegközlekedési járművel vagy személyautóval vet véget testmozgásának még a kitűzött táv teljesítése előtt.

A hét végi sétafesztivál a csúcsprogramja a Dover fehér szikláinál vezető ösvény végigjárása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

T-Rex üldözött egy irodai alkalmazottat

Egy japán irodaház dolgozói eldöntötték, hogy megtréfálják egyik kollégájukat: volt ordítva menekülő… Tovább olvasom