Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

A denevérek világával ismerkedhetnek meg a látogatók az Abaligeti-barlangnál

A denevérek különleges és titkokkal teli világába nyerhetnek betekintést a látogatók augusztus 25-én az Abaligeti-barlang előtti téren a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében.
A denevérek különleges és titkokkal teli világába nyerhetnek betekintést a látogatók augusztus 25-én az Abaligeti-barlang előtti téren a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében. A nemzeti park közleménye szerint a denevérek násza nyár végén, ősz elején zajlik.

A nászidőszakban gyakori jelenség, hogy a denevérek úgynevezett nászbarlangokat keresnek fel, amelyek később telelőhelyül is szolgálhatnak. A Dunántúl egyik legjelentősebb nászbarlangja az Abaligeti-barlang, ahol több ezer denevér fordul meg augusztus végén, szeptember elején.

A Denevérest elnevezésű program keretében a Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója, az Abaligeti-barlang előtti téren szakavatott denevérkutató ismerteti meg a látogatókkal a denevérkutatás módszereit és jelentőségét, a fajok egyedi jellemzőit pedig a barlangnál hálóval befogott denevéreken lehet közelről megnézni.

A tóparton a víztükör felett alacsonyan szálló, rovarokra vadászó denevéreket is megfigyelhetik a látogatók, tájékozódásukat segítő hangjukat detektor teszi az emberi fül számára hallhatóvá - olvasható a program ismertetőjében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb teszt igazolta, hogy a középkori páncélos lovag elég mozgékony volt - Videó

Újabb teszt igazolta, hogy a középkori páncélos lovag elég mozgékony volt - Videó
Egy modern katona, egy tűzoltó és egy páncélos lovag mérték össze ügyességüket. Tovább olvasom