Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya a 61 éves katalán kártyajós

A bíróság utasítására elvégzett DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya Pilar Abel, az apasági keresetet benyújtó 61 éves katalán kártyajós - közölte értesülését szerdán a La Vanguardia című katalán országos napilap.
A 28 évvel ezelőtt elhunyt művész kriptáját július 21-én nyitották fel, hogy mintát vegyenek a szükséges vizsgálatokhoz. 
    
A figuerasi Pilar Abel tíz éve állítja magáról, hogy ő Salvador Dalí törvénytelen lánya, aki a művész egy házasságon kívüli kapcsolatából született.
    
A nő 2015-ben fordult a bírósághoz, amely a tanúvallomások alapján megalapozottnak találta a keresetet, és elrendelte az exhumálást, mivel más módon nem lehetett DNS-mintát szerezni az elhunyttól, akinek nincs törvényes leszármazottja. 
    
A művész örökségét kezelő alapítvány, a Fundación Gala-Salvador Dalí szerint az exhumálást elrendelő bírói döntés nem volt megalapozott, és már korábban közölte: elképzelhető, hogy ha a DNS-vizsgálat nem igazolja Dalí apaságát, az exhumálási költségeket kifizettetik a magát a festő lányának valló Pilar Abellel. 
    
Az apasági perben szeptember 18-án várható bírósági ítélet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Haneke Happy End című filmjét nevezte Ausztria az Oscarra

Michael Haneke Happy End című filmjét nevezte Ausztria az Oscarra
Michael Haneke Happy End című filmjét nevezte Ausztria a legjobb idegen nyelvű film Oscar-mezőnyébe. Tovább olvasom