Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A francia Becsületrenddel tüntették ki Bob Dylant

A Becsületrend lovagi fokozatával tüntette ki szerdán Aurélie Filipetti francia kulturális miniszter Bob Dylan amerikai énekest.
"Franciaország szemében ön bárkinél jobban megtestesíti a kultúra felforgató erejét, amely képes megváltoztatni az embereket és a világot" – mondta Filipetti, amikor átnyújtotta a 72 éves amerikai énekesnek a Becsületrend lovagi fokozatának jelvényeit.

A kitüntetés átadásán jelen volt Hugues Aufray francia énekes, Dylan barátja, aki a francia közönség előtt népszerűsítette több dalát, valamint Christiane Taubira francia igazságügy-miniszter is.

A francia kulturális miniszter a tavasszal javasolta, hogy a Napóleon által alapított rangos kitüntetést adományozzák a Barack Obama elnök által "a történelem egyik legnagyobb amerikai zenészének" nevezett Bob Dylannek.

A Le Canard Enchainé című szatirikus hetilap egyébként nagy vitát váltott ki, amikor az írta, hogy a Becsületrend nagykancellárjának hivatala méltatlannak találta az énekest a kitüntetésre pacifista állásfoglalásai miatt, valamint amiatt, mert marihuánát fogyasztott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Déli-sarkra indul Harry herceg

Déli-sarki expedícióban vesz részt néhány hét múlva Harry herceg, II. Erzsébet brit királynő… Tovább olvasom