Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A gondozók hibája miatt kellett kilőni egy hópárducot egy brit állatkertben

Az állat kisétált a karámjából aminek a gondozói felejtették nyitva az ajtaját.
Lelőttek egy hópárducot egy brit állatkertben, mert kiment a karámjából, melynek ajtaját a gondozói nyitva felejtették - közölte a nyugat-angliai Dudley Zoo pénteken.

Margaash, a nyolcéves hópárduc hím múlt hónapban, alkonyatkor sétált ki a karámjából, miután az állatkertet bezárták és látogatók már nem tartózkodtak bent - állt a Dudley közleményében.
    
Az állatkert dolgozói úgy vélték, "a biztonság érdekében nem volt más választásuk", a nyugtatóinjekció túl hosszú idő múlva hatott volna.
    
A karám ajtaja a gondozók hibájából maradt nyitva, az eset után vizsgálatot rendeltek el - írta az állatkert.
    
"Dolgozóinkat lesújtotta a baleset. Igyekeztek rávenni Margaasht, hogy visszatérjen a karámjába, de nem jártak sikerrel. Mivel sötétedett és az állat a közeli erdők felé tartott, az állatorvos szerint a nyugtató injekció kilövése nem jelentett volna biztonságos megoldást" - magyarázta Derek Grove, az állatkert igazgatója.
    
Margaash egy másik brit állatkertben jött világra 2010-ben, majd egy hároméves hópárduc nősténnyel, Tajgával élt a Dudley-ben.
    
A vadonban mindössze hat ezer körüli hópárduc maradt a védelmükre szakosodott szervezet becslése alapján. A nagymacskák többsége Nyugat-Kína, Mongólia és más közép-ázsiai országok magas hegységeiben él.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Disney élőszereplős Pinokkiót akar forgatni - Gepetto mester szerepét Tom Hanksre bíznák

A Disney élőszereplős Pinokkiót akar forgatni - Gepetto mester szerepét Tom Hanksre bíznák
A színésszel egyelőre még folynak a tárgyalások, az egyezség az időzítési problémák miatt hiúsulhat… Tovább olvasom