Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A meztelen király, a csalfa golfozó és a késelő színész

2009 sem volt mentes a sztárok botrányaitól. Michael Jackson még halála után is szolgáltatott muníciót a bulvársajtónak, amely kellő részletességgel tálalta az első számú golfzseni, Tiger Woods mélyrepülését is. Házunk táján is születtek zaftos sztorik Benkő Dánielről vagy Liptai Claudiáról.

Michael Jackson nevéhez még a halála után is több botrány fűződik. Az 50 évesen tavaly júniusban elhunyt popsztárnak királyhoz méltó temetést rendeztek – közel egymillió dollárból, amelyet az énekes vagyonának kezelői fizettek ki, holott Jacko tetemes adósságot halmozott fel. Közben elindult a marakodás az örökség fölött: Jackson végrendeletében anyja és három gyermeke, valamint egy vagy több jótékonysági szervezet között osztotta meg vagyonát, és nem említette benne az apját. A 81 éves Joe Jackson viszont pénzt követel magának az örökségből. Az utóbbi hetekben a befuccsolt emlékkoncertekről cikkezett a sajtó. Előbb a bécsi, majd a 2010 nyarára tervezett londoni produkciót kellett lefújni, mert a szervező céget felszámolták. A legfrissebb botrány pedig azoknak az FBI-aktáknak a nyilvánosságra hozatala volt, amelyek a sztár korábbi gyermekmolesztálási ügyeinek részleteit tárják fel.

Hollywood sztárjai is gondoskodtak zaftos sztorikról. Charlie Sheen például kénytelen volt a börtönben karácsonyozni, miután kést rántott a feleségére – igaz, az részeg volt, és elviekben rátámadt a színészre. A nagy egymásnak ugrás oka nem más, mint a válás. Brooke Mueller, Sheen felesége ugyanis megfenyegette a színészt, hogy elhagyja, és viszi magával a gyerekeket is. Erre a férjnek elborult az agya. „Amikor előrántotta a kést, azt mondta nekem, hogy jobb, ha félek, mert ha bárkinek egy szót is szólok, biztos megöl. Az anyád pénze sem elég, hogy megvédjen. Ismerek exrendőröket, akik bármikor csendben elintéznek úgy, hogy még nyomot sem hagynak" – vallotta a nő a rendőrségnek. Sheen ellen eljárás indult, és februárban bíróság elé kerül. A Nagy durranás 44 éves sztárjának egyébként van már priusza: 1990-ben rálőtt az akkori menyasszonyára, Kelly Prestonra, aki most John Travolta felesége. Persze véletlenül.

Morgan Freeman
Morgan Freeman

Morgan Freeman is lebukott. A 72 éves Oscar-díjas színész már korábban is elképesztette a világot, amikor 24 év házasság után elvált feleségétől, Myrna Colle-Lee-től, de 2009-ben rátett még egy lapáttal a dologra. A válást akkoriban állítólag az asszony kezdeményezte, mivel rájött, hogy hites ura titokban csalja. A filmsztárt egy autóbaleset buktatta le, ugyanis a szeretőjével utazott a kocsiban. A botrány akkor pattant ki csak igazán, amikor kiderült, hogy Freeman saját unokájával, E’Dena Hinesszal csalta nejét. A 27 éves lány valójában a színész első feleségének, Jeanette Adair Bradshaw-nak az unokája, mindez azonban nem változtat a tényen, hogy E’Denát Freeman nagyapjaként nevelte kisgyermekkora óta. A mostohaunokát állítólag kamaszkorában környékezte meg először a színész, s kapcsolatuk egyes információk szerint már tíz éve tart. Az új pár a nyilvánosság előtt is felvállalta bizarr viszonyát, amikor kézen fogva jelentek meg A sötét lovag premierjén. Bennfentesek szerint már az esküvőt tervezgetik.

A botrányok a sportolókat sem kerülték el. A tavalyi év egyik legnagyobb vesztese a világ első számú golfozója, Tiger Woods, akit a felesége majdnem a halálba üldözött egy ütővel. A magáról mindeddig makulátlanul tiszta képet kialakító 33 éves sportsztár ugyanis bevallotta nejének, hogy megcsalta (a sajtóban azóta legalább 14 nővel hozták kapcsolatba). Az exmodell erre november végén egy golfütővel betörte Woods Cadillacjének ablakát, amikor az éppen el akart hajtani. A férfi egy fának ütközött, és elvesztette az eszméletét. De nemcsak azt, hanem a szponzorainak egy részét is. A botrány után az AT&T amerikai telekommunikációs társaság és egy tanácsadó cég is szerződést bontott vele, a Gillette borotvaszergyártó pedig bejelentette, hogy nem fognak Woods szereplésével készült reklámokat sugározni, továbbá a Tag Hauer svájci óragyártó is mellőzi hirdetéseiben a sztárt. Libidójával lehet, hogy romokba döntötte a karrierjét, az elmúlt évet azért még jól zárta: ő lett 2009 legjobban kereső sportolója. A zsinórban ötödik éve győztes Woods lehet az első, aki pályafutása alatt eléri az 1 milliárd dolláros határt. Az idei esztendőben ugyanakkor jelentősen megcsappanhat a bevétele: nemcsak a szponzoroktól kapott dollármillióknak mondhat búcsút, hanem vagyona jó részének is, amelyet a válóperben feleségének ítélnek.
Amerika másik nemzeti hőse, Michael Phelps is megtaposta kicsit a hírnevét. A 14 olimpiai aranyéremmel büszkélkedő 24 éves delfinembert bulizás közben kapták lencsevégre egy óriási hasispipával a szája előtt. Bár azóta bebizonyosodott, hogy nem a könnyű drogoktól szárnyal a medencében a csodaúszó, rengeteg szponzort és rajongót vesztett.

Tiger Woods
Tiger Woods

Politikusból rocksztár

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt választotta az év rocksztárjának a Rolling Stone című magazin olasz kiadása, azzal indokolva a kitüntető címet, hogy a politikus életstílusa méltó a legnagyobb rocksztárokéhoz. A több milliárd eurós magánvagyonnal rendelkező 73 éves politikus magánélete viharosnak bizonyult 2009-ben. Második felesége, Veronica Lario májusban beadta a válópert, miután olyan fényképek jelentek meg a sajtóban, amelyek tanúsága szerint Berlusconi részt vett Noemi Letizia modell 18. születésnapi buliján. Júliusban Patrizia D’Addario call girl azt állította, hogy fizetség fejében vett részt egy összejövetelen a jobboldali olasz kormányfő római palotájában, s a politikussal töltötte az éjszakát. Az ügy az egész országot megbotránkoztatta, Berlusconi népszerűsége csökkent, de csak addig, amíg december közepén fejbe nem dobták a milánói dóm kicsinyített másával – a támadás az együttérzés hullámát váltotta ki a vérző arcú kormányfő iránt.

Magyar módi – Sas Józseftől Benkő Dánielig

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbírságra ítélték az adócsalás vádjával bíróság elé állított Sas Józsefet júniusban. A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója a vád szerint a művészeti tevékenységéből szerzett bevételét egy vállalkozó számlájára utalta, aki 90 százalékot készpénzben visszaadott Sas Józsefnek, 10 százalékot pedig megtartott magának. Sas József az eljárás alatt végig tagadta bűnösségét, és azt mondta, nem tudott adófizetési kötelezettségéről, de amikor arról tudomást szerzett, önrevízió keretében a teljes adóhiányt befizette az adóhatóságnak. Benkő Dániel eddig sem volt éppen visszafogottnak nevezhető. Ha úgy adódott, meztelenül lantozott vagy éppen fürdött a dzsungelben. Tavaly pedig feleséget keresett. Nem is akárhogyan. Kamerák előtt csókolózott, sőt egyszer még az egyik lány bugyijában is turkált. A Liptai Claudia és Gesztesi Károly válása körüli hajcihő szintén sokaknál verte ki a biztosítékot. A színész-műsorvezető még rátett egy lapáttal, amikor teljesen meztelenül pózolt a nyuszis magazinban, ráadásul két számban is.

Ital és románc

Mary Zsuzsi sem maradt ki a botrányokból. Először fiatal fiúja miatt szólták meg, majd alkoholizmussal vádolták. Az énekesnő mindvégig kitartott amellett, hogy ő nem iszik, igaz, közben véget ért a románca ifjú szerelmével.

Olvasóink írták

  • 1. floridaimagyar 2010. január 03. 19:27
    „Ma mar az Inernet-korban nehezebb felrelepnie egy sportolonak. Kerdes : meg fog-e a vilag bocsajtani Tiger Woodsnak??? Megbocsajtottunk Kobe Bryant-nak mert az visszajott jobb jatekkal mint valaha ... Elvarjuk az emberektol akikre felnezunk hogy peldat mutassanak - sajna ez nem mukodik sokszor”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pókszőr okozta a rejtélyes szembetegséget

Leedsi szemészek tanácstalanok voltak, mitől lett vizenyős, vörös egy betegük szeme. Csak sokára… Tovább olvasom