Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

A nyár utózöngéit nyugtázzuk egy mozival, íme hozzá a kedvcsináló

Írói válságban szenvedő költő, a világot megmentő űrgondnok és egy kis vámpír aranyos története a heti repertoárban.

Űrvihar


A klímaváltozás talán napjaink egyik legégetőbb problémája. Az Űrvihar egy klímakatasztrófák utáni világba viszi el a nézőt, ahol a problémát már megoldották egy a Föld köré telepített műholdgyűrűvel, mely a természet pusztító erejétől hivatott megvédeni a bolygót. Ez, ahogy az lenni szokott meghibásodik, és az űrgondnok Gerald Butler feladata, hogy megjavítsa. Közben kiderül, hogy nem véletlen balesetről volt szó, és a nyomozás szálai is messzebbre mutatnak, mint azt az ember gondolná. Dean Devlin filmjének van egy eléggé markáns Holnapután utóíze, ami nem csoda, hiszen gyakran táplálkozik volt alkotótársa, Roland Emmerich eszköztárából.

Anyám!


A Javier Bardem alakította költő hosszú ideje írói válságban szenved. Közben felesége Anya, a korábban leégett viktoriánus kori házukat szépítgeti, lassú munkával lehel életet minden szobába. Aztán beüt a krach. Megjelenik Ed Harris és felesége, és kezdetét veszi a lakók szürreális rémálma. Darren Aronofsky legújabb filmjében olyan nyomasztó atmoszférát pakolt össze, ami határozottan nyomot hagy az emberben, és még a film után is lélekszorongató reflexeket vált ki. Garantáltan zseni színészi játék, egy garantáltan hátborzongató alkotásban.

A kis vámpír


A kis vámpír két barát - Rudolph, a több szár éves gyerekvámpír és Tony, a horror rajongó kisfiú - aranyos története. Egy mese arról, hogyan fonódott össze két számkivetett srác élete, és hogyan szálltak szembe a várpír társadalmat fenyegető veszéllyel. A film Angela Sommer-Bodenburg gyerekregénye alapján készült és története egyes részleteiben eléggé hajaz a Hotel Transylvániára.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgták Lulu kutyát a CIA-től, mert nem akart bombákat szimatolni

Kirúgták Lulu kutyát a CIA-től, mert nem akart bombákat szimatolni
Nem mindenkinek jön össze, hogy egy hírszerző ügynökségnél dolgozzon. Tovább olvasom