Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A visszavonult labdarúgókéhoz hasonló kedvezményeket szeretnének a holland prostituáltak

"A labdarúgók és a prostituáltak nehéz fizikai munkát végeznek, amelyet egész életükben nem folytathatnak" - mondta Wil Post jogász.
Ugyanolyan kedvezményeket szeretnének a holland prostituáltak, mint amilyeneket a labdarúgók élveznek, arra hivatkozva, hogy mindkét foglalkozás művelői nehéz fizikai munkát végeznek - közölte az adóhivatallal egy nyilvánosházat működtetni kívánó cég jogásza.

"A labdarúgók és a prostituáltak nehéz fizikai munkát végeznek, amelyet egész életükben nem folytathatnak" - mondta Wil Post jogász, aki egy Utrechtben "ablakokat" működtetni kívánó céget felügyel.

"A férfiak a fiatal lányokat kedvelik, egy bizonyos koron felül a prostituáltaknak nincs munkájuk" - mondta Post asszony, aki szerint a prostituáltak nehezen tudnak nyugdíjra megtakarítani.

A jogász arra kérte a holland adóhivatalt, részesítse ugyanabban a kedvezményben a prostituáltakat, mint a labdarúgókat: havonta legfeljebb 5000 eurót (csaknem másfél millió forintot) adómentesen tehessenek félre nyugdíjra.

A felnőttek önkéntes prostitúcióját - valamint a kerítést, kivéve a kényszerítést - 2000 óta nem tiltja a törvény Hollandiában. A nyilvánosházakban dolgozó prostituáltak munkaszerződéssel, társadalombiztosítással, munkanélküli segéllyel, sőt állami nyugdíjjal rendelkező alkalmazottak, bár ez utóbbi összege rendszerint alacsony.

A prostituáltak rendszerint több mint 10 év után abbahagyják a szakmát, és ott állnak pénz nélkül - tette hozzá Wil Post, aki szerint az új adókedvezménnyel a szakmát abbahagyni kívánó prostituáltaknak szeretnének segíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dakota Johnson jól akar kinézni meztelenül

A szürke ötven árnyalata női főszereplője mindent megtesz, hogy formában legyen a film forgatása… Tovább olvasom