Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Állatvédelmet oktattak pedagógushallgatóknak a Kaposvári Egyetemen

Az országban elsőként nyílt lehetőség egy 30 órás előadássorozatra, amelynek keretében a felelős állattartás elméleti és gyakorlati oktatását sajátította el 33 hallgató.

Állatvédelmi kurzust tartott pedagógushallgatóknak a Kaposvári Egyetem az Országos Állatvédőrség Alapítvány Cerberos Munkacsoportjával közösen - tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

A civil szervezet kezdeményezésének helyet adó kampuszon az országban elsőként nyílt lehetőség egy 30 órás - szabadon választható - előadássorozatra, amelynek keretében a felelős állattartás elméleti és gyakorlati oktatását sajátította el 33 hallgató.

A hallgatók az elméleti órákon betekintést nyerhettek, hogy miként zajlik egy foglalkozás, milyen témaköröket lehet kapcsolni hozzá más tantárgyakból (környezetismeret, biológia, kémia, jog, földrajz stb.), hogyan hasznosítható az állatterápia a tanulás során. Megismerkedtek az állatok segítségével tartható foglalkozások gyerekekre gyakorolt pozitív hatásaival, és átfogó képet kaptak az állatvédelemmel szorosan összekapcsolható felelős állattartás fontosságáról.

A januárban véget ért kurzust a hallgatók és az előadók egyaránt pozitívan értékelték - áll az egyetem közleményében.

Hangsúlyozták: a leendő pedagógusok az e téren megszerzett ismereteiket nemcsak a felelős állattartás oktatásában alkalmazhatják, hanem más tantárgyi ismeretek átadásakor, valamint az általuk tanított speciális igényű gyermekeknél is.

Az állatterápia elősegítheti például a szociális készségek javulását, a kommunikációt, és jól alkalmazható az összpontosítás, valamint a gyermek önbecsülésének növelésére is - írták.

Az első kurzus fogadtatása és tapasztalatai alapján az alapítvány szeretné kiterjeszteni a programot, lehetőséget adva az ország többi felsőoktatási intézményében tanuló pedagógushallgatóknak a felelős állattartás és az állatterápia ismereteinek elsajátítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltékenység miatt ölt meg hat embert egy kínai

A 38 éves férfi holdújév éjszakáján mészárolt, szerelemféltésből.A rendőrség 4 nap után elfogta. Tovább olvasom