Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Autóvezetésért 150 korbácsütéssel és 8 hónap elzárással sújtottak egy szaúdi nőt

A rijádi fellebbviteli bíróság engedély nélküli autóvezetés és a hatóságoknak való ellenszegülés miatt ítélte el az illetőt, aki ellen több rendőr is panaszt emelt.
Százötven korbácsütéssel és nyolc hónap elzárással sújtották Szaúd-Arábiában a hatóságok egy helybeli nőt, akit autóvezetés közben "füleltek le" a rendőrök - számolt be róla pénteken a szaúdi sajtó.

A rijádi fellebbviteli bíróság engedély nélküli autóvezetés és a hatóságoknak való ellenszegülés miatt ítélte el az illetőt, aki ellen több rendőr is panaszt emelt. A biztonsági erők tagjai azt vetették az asszony szemére, hogy amikor megállították autóját, szidalmazni és ütlegelni kezdte őket.

A sivatagi királyságban nincs olyan szabály, hogy nőknek tilos vezetni, de egy sereg előírás - például, hogy nem szerezhetnek jogosítványt vagy csak férfi rokon társaságában léphetnek az utcára - lehetetlenné teszi számukra, hogy a volán mögé üljenek. Sok szaúdi nő a Szaúd-Arábiával szomszédos öbölbeli államokban szerez jogosítványt.

Szaúd-Arábiában a szunnita iszlám egy különösen dogmatikus válfaja, a vahhábizmus az államvallás. Ennek értelmében a nőknek engedélyt kell kérniük ahhoz is, hogy iskolába járhassanak, utazhassanak, dolgozhassanak vagy férjhez mehessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drótszőrű vizsla is indulhat jövőre a legrangosabb amerikai kutyakiállításon

A magyar vadászkutyát az amerikai ebtenyésztőket összefogó legnagyobb ernyőszervezet, az American… Tovább olvasom