Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Az Egyesült Államok után Kínában van a legtöbb dollármilliárdos

Az Egyesült Államok után Kínában van a legtöbb dollármilliárdos a Hurun Report nemzetközi felmérése szerint.
A kínai gazdagokat megcélzó magazin először közölt listát a világ dollármilliárdosairól, miután tavaly már közreadta a tízmilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező gazdagok rangsorát.

A felmérés szerint, amelyet idén január végén zártak le a kutatók, 1453 ember rendelkezik a világon egymilliárd dollár feletti személyes vagyonnal. A világ keleti felén, Ázsiában vannak a legtöbben, szám szerint 608-an. A rangsorban Észak-Amerika következik 440-nel, és Európa a harmadik 324 dollármilliárdossal.

Az egyes országok között az Egyesült Államok és a szárazföldi Kínát, Hongkongot, valamint Tajvant is magába foglaló "nagyobb" Kína a két meghatározó. Előbbiben 408, utóbbiban összesen 357 dollármilliárdost vettek nyilvántartásba. A két szám együttesen több mint az összes fellelt szupergazdag fele.

A Hurun statisztikái szerint a kínai dollármilliárdosok átlagéletkora 63 év, közülük 153 a nő, 262-en élnek a szárazföldi Kínában, 54-en Hongkongban és 32-en Tajvanon.

A milliárdosok "fővárosa" azonban Moszkva 76 fővel, amelyet Hongkong, Peking és London követ.

A földkerekség leggazdagabb emberének Carlos Slimet találták: a távközlési piacon érdekelt, 73 éves mexikói üzletembernek a Hurun Report szerint 66 milliárd dollárja van, nyolccal több, mint Warren Buffettnek, a neves amerikai befektetőnek. A Zara divatmárka alapítója, a spanyol Amancio Ortega 55 milliárdjával lett bronzérmes.

A Hurun Report vezető kutatója és elnöke, Rupert Hoogewerf úgy vélte, listájuk messze nem teljes körű, s vélhetően csak a milliárdosok egy részére bukkantak rá, mivel becslése szerint nagyjából négyezren lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta 200 ezer új kártevő jelenik meg az informatikában

Drámai ütemben emelkedik az informatikai kártevők száma a világon: napi áltagban 200 ezer új… Tovább olvasom