Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Barack Obama elsírta magát a The Butler című filmen

Elsírta magát a Lee Daniels rendezte The Butler (A komornyik) című filmen Barack Obama amerikai elnök, akit elmondása szerint mélyen megrázott a Fehér Házban játszódó történet.
Az Oscar-díjas Forest Whitaker főszereplésével készült alkotás Eugene Allen életének laza feldolgozása. Az afroamerikai komornyik 34 évig - Harry Trumantól Ronald Reaganig - szolgált a Fehér Házban, és élte át a hatalom központjának számító épületben az amerikai polgárjogi harc heves éveit.

A filmben a tévésztár Oprah Winfrey alakítja a komornyik iszákos feleségét, a szintén Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. pedig Allen barátját és fehér házbéli kollegáját.

"Tudják, láttam A komornyikot és megkönnyeztem" - mondta egy rádiós interjú két riporterének Barack Obama kedden, egy nappal a polgárjogi harc kiemelkedő eseményének számító washingtoni menet 50. évfordulója alkalmából tartandó szónoklata előtt.


Megjegyezte, nemcsak a Fehér Házban szolgáló komornyikokra, hanem azoknak a tehetséges embereknek az egész generációjára gondolva szöktek könnyek a szemébe, akik a szegregációs törvények miatt nem vihették sokra.

A filmben Forest Whitaker karaktere megpróbálja rábírni főnökeit, hogy adjanak a feketéknek a fehérekkel egyenlő fizetést. Eugene Allen végül Ronald Reagan elnöksége idején érte el célját.

Obamának a maga részéről a Cuba Gooding Jr. karaktere által mondott viccek voltak a kedvenc részei az alkotásban, de az elnök a teljes színészi játékkal maradéktalanul elégedett volt. Forest Whitakert csodálatosnak találta, Oprah Winfreyről szólva pedig azt mondta: meg kell hagyni, igencsak tud játszani.

Az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke arról is beszélt, hogy különleges kapcsolat fűzi a Fehér Ház személyzetéhez. "Nagyon szeretjük őket, kiválóan gondoskodnak rólunk" - fogalmazott.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. augusztus 28. 10:57
    „...hmmm, de bombázni szívesen bombázna már”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik a 70. velencei filmfesztivál

George Clooney és Sandra Bullock új filmjével veszi kezdetét ma este a 70. velencei filmfesztivál,… Tovább olvasom