Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Berlusconi lánya nem foglalkozik politikával

Marina Berlusconi közleményben hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok híresztelései ellenére nem fog szerepet vállalni a politikai életben, és nem lesz apja, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök utódja az olasz jobbközép élén.

A bejelentés megelőzte Giorgio Napolitano államfő állásfoglalását Berlusconi politikai sorsáról.

Marina Berlusconi közleményében ismételten és kategorikusan leszögezte, hogy soha nem állt szándékában a politikában való elkötelezettség. Hozzátette, hogy a közleménnyel egyszer és mindenkorra véget kívánt vetni a politikai jelöléséről szóló feltételezéseknek.

Az utóbbi hetekben többször felmerült annak a lehetősége, hogy az augusztus elsején egy év letöltendő börtönre ítélt Silvio Berlusconi helyét Marina örökölheti a jobbközép élén. A jobbközép Szabadság Népe (PdL) több politikusa is úgy nyilatkozott, hogy a Berlusconi által újraindított Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot Marina vezethette volna egy esetleges olasz előre hozott választáson.

A Berlusconi első házasságából született, 47 éves Marina a vállalkozó-politikus legidősebb gyermeke. 2003 óta a Berlusconi család birtokolta Mondadori-kiadócsoport, 2005-től a Fininvest-csoport elnöke. Elemzők szerint Marina Berlusconi eddig is apja örököse volt, de csak a vállalkozói birodalma élén.

Munkatársai szerint maga Berlusconi is azt hangoztatta, féltette Marinát, mivel ha elkezdett volna politikával foglalkozni, ő is az ügyészségek célpontjává vált volna.

Marina bejelentése megelőzte Giorgio Napolitanónak a következő órákban várható közleményét. Az államfő augusztus 15-ig ígért választ arra, hogy milyen megoldást lehet találni az elítélt Berlusconi "politikai mozgásterének" további biztosítására. A PdL kegyelemben reménykedik, de ennek lehetőségét Napolitano kezdettől fogva kizárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trónörökösi viasz

Vuhanban nyílik Sanghaj és Hongkong után a harmadik kínai Madame Tussaud panomtikum. Tovább olvasom