Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Cápa harapott ki egy darabot a szörföző karjából

A támadás a Franciaországhoz tartozó dél-indiai-óceáni Réunion szigeténél történt.
Cápa harapott meg szerdán egy szörfözőt a karján a Franciaországhoz tartozó dél-indiai-óceáni Réunion szigeténél – közölték a mentők.

A negyvenes éveiben járó férfi "karjából nagy darabot harapott ki" a cápa – mondták el szemtanúk. A férfi karját elkötötték, és a mentők gondjára bízták.

Az áldozat rendszeres szörföző, a támadás "nagyon jó időjárási körülmények között" történt Saint-Leu-ben – mondták el a helyi vízi mentők.

Év eleje óta már négy cápatámadás vált ismertté Réunionon. Februárban egy 22 éves lányt mart halálra egy tigriscápa Étang-Saléban. Áprilisban egy 13 éves ifjú szörftehetség halálát okozta egy cápa a Les Brisants-i strandon. Júniusban egy 47 éves férfire támadt rá egy cápa Le Port-ban. A férfi túlélte a támadást, de a ragadozó súlyosan megsebesítette a karján.

2011 óta a szerdai a 18. cápatámadás. Hét eset halállal végződött. 2013 júliusa óta tilos a fürdés és a vízi sportok űzése a lagúnákon és a felügyelet alatti területeken kívül. A saint-leui strand nem szerepel az engedélyezett területek között.

A francia kormány áprilisban engedélyezte a tigriscápa és a bikacápa halászatát a réunioni tengeri természetvédelmi területen, hogy csökkentse a cápatámadások veszélyét a szigeten.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Clooney kiakasztotta a szomszédait

Nem zárták szívükbe Sonning város lakói, pedig a világsztár és neje, Amal még be sem költözött az… Tovább olvasom