Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Cápa ragadott el egy gyakorlott úszót Ausztrália keleti részén

A 63 éves asszonyt - aki 14 éve rendszeres a strandon úszott - nem, csak az úszófelszerelését találták meg.

Csak az úszósapkáját és az úszószemüvegét találták meg annak az ausztrál nőnek, akit egy hatalmas cápa ragadott magával csütörtökön a kontinens keleti partvidékén.

A 63 éves Christine Armstrong - mint minden reggel már hosszú évek óta - barátaival és a férjével úszott egy Sydneytől több száz kilométerre délre fekvő falu, Tathra strandja közelében. Egy ponton elszakadt a csoporttól és egyedül úszott a part felé, amikor egy cápa megtámadta.

A férj szerint a ragadozó olyan nagy volt, hogy feleségének semmi esély sem volt vele szemben, szerinte az asszonynak ideje sem volt felfogni, mi történik vele, az állat egy pillanat alatt magával ragadta a mélybe.

A hatóságok hajókkal és helikopterrel indultak a nő keresésére, de csütörtök estére csak az úszósapkáját és -szemüvegét találták meg. Tetemét tovább keresik két hajóval.

Hatósági adatok szerint az elmúlt 100 évben 168 embert öltek meg cápák Ausztrália partjainál. Az utóbbi időben elszaporodtak a cápatámadások, szakértők szerint a lakosság számának emelkedése és a vízisportok népszerűségének növekedése miatt.

Korábban

Cápa ragadott magával egy gyakorlott úszót csütörtök reggel egy kelet-ausztráliai strandon, a 63 éves asszony maradványait helikopterrel és hajóval keresik.

Az áldozat 14 éve rendszeresen úszott egy csoport tagjaként a Sydneytől 450 kilométerre délre fekvő, festői szépségű Tathra falu strandján, csütörtökön azonban eltávolodott társaitól, és szemtanúk szerint egy cápa támadott rá, magával rántva a víz alá, mintegy 100 méterre a parttól.

Ausztrália cápáktól hemzsegő vizeiben évente átlagosan 15 cápatámadás történik, ezekben eddig évi átlagban egy ember vesztette életét, a halálos kimenetelű "találkozások" száma azonban az utóbbi időben szaporodik.
Tavaly novemberben egy héten belül két férfit ölt meg cápa két különböző helyen.

Ausztrália nyugati partjainál a hatóságok szerdán találták meg egy, a hét végén eltűnt 38 éves búvár cápaharapások nyomait viselő holttestét. Egyelőre nem tudni azonban, hogy a férfit halála előtt vagy után harapdálták-e össze a tengeri ragadozók.

1791 óta az ausztrál partoknál mintegy 200 emberéletet követeltek a cápatámadások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ace Ventura 2.0: kutyagumi-detektíveket alkalmaz egy spanyol város

A Madridtól északra fekvő Colmenar Viejo polgármestere belefárdat a járdákat borító halomnyi aknába.… Tovább olvasom