Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ciki vagy stílusos? A rövid ujjú inget nem veszik komolyan

Megbocsátható-e nyáron a rövid ujjú ing viselése? Az üzletistílus-tanácsadó szerint ha nagyon muszáj, igen. De van jobb megoldás, még egy póló is elegánsabb lehet.
A klasszikus üzleti életbe semmi szín alatt nem vonulhat be a rövid ujjú ing. Aki öltönyt hord, és ad magára, ne is gondoljon rá, hogy nyáron megúszhatja a hosszú ujjú ing viselését, mondja Lacfi Ági üzletistílus-tanácsadó.
Így ne - mondja a szakértő.
Így ne - mondja a szakértő.

– Alapszabály, hogy ha öltönyt viselünk, akkor az ingujjnak 1-1,5 centire ki kell lógnia a zakó ujja alól. A rövid ujjú ing erre nyilvánvalóan nem képes – mondja a szakértő, és hozzáteszi, ha olyan helyzetbe kerül az ember, hogy leveheti a zakót, akkor nyugodtan felhajthatja úgy az ing ujját, hogy az a könyöke alá érjen. – De ügyeljen, ne gyűrje, hanem hajtsa, és ne egy hajtással, mint a 70-es években, hogy utána libegjen minden mozdulatnál – hívja fel rá a figyelmet.
Daniel Craig jól hajtogatja.
Daniel Craig jól hajtogatja.

 Ha nem formális üzleti helyzetről van szó, hanem olyan valakiről, aki folyamatosan jár a városban, és ügyfelekkel találkozik, akkor megengedhető a rövid ujjú ing. – Kevesen tudják kiválasztani a számukra megfelelő méretet és mintát. Az ing ujja sokszor lifeg, és hasrésznél is nagyon bő. Viseljünk jól szabott darabot, ami illeszkedik a testalkatunkhoz! A vállvarrás ne érjen túl a vállcsúcson, és próba közben üljünk is le, mert akkor láthatjuk, hogy a gomboknál szétpattan-e – tanácsolja Lacfi Ági, és hozzáteszi, ha alkatunk és foglalkozásunk megengedi, jobb választás lehet egy elegáns, visszafogott, galléros, minták nélküli póló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3+1 tipp az okos szünidei időbeosztáshoz

3+1 tipp az okos szünidei időbeosztáshoz
11 hétig tart a vakáció. A hossza Európában nincs a top 10-ben. Tovább olvasom