Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Colorado állam is törvénybe foglalta az azonos neműek élettársi viszonyát

Colorado amerikai szövetségi állam is törvénybe foglalta csütörtökön az azonos neműek jogát az élettársi viszonyra.
Colorado esetében hatalmas fordulat történt, mert választópolgárai 2006-ban még az azonos neműek házasságának tiltását szavazták meg.

Az egész országra jellemző az azonos neműek jogainak fokozatos elfogadása, pedig sok konzervatív még most is ragaszkodik ahhoz, hogy az élettársi kapcsolat - de különösen a házasság - csak egy férfi és egy nő között köthető.

Az azonos neműek élettársi kapcsolata Colorado előtt már nyolc amerikai szövetségi államban volt legális, kilenc államban és Washington D.C-ben pedig házasságuk is legális.

Olvasóink írták

 • 2. petrov 2013. március 22. 18:45
  „Kedves mozimasiniszta.

  1914-ben kb. 1.5 milliárdan voltunk, mégis kitört az első világháború. 1940-ben mondjuk 3.5 milliárdan, és kitört a II. világháború. Ma több mint 7 milliárdan vagyunk.
  Kit izgat, hogy az a 4-5 %- homoszexuális populáció, melynek arányszáma nagyjából mindig és minden korban azonos volt, házasodhat.
  A világot nem a melegek, hanem egyrészt a túlnépesedés teszi tönkre, meg főleg az önzés. De az önzés, a harácsolás, nemi orientációtól független tényező. Tisztelettel.”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. március 22. 09:42
  „szépen haladnak a lejtőn - igaz hogy mindig is, a diszkriminatív bevándorlási kvótára építették a népesedési politikájukat ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londoni fesztiválon koncertezik a PASO

Európa egyik rangos könnyűzenei eseményén, az idén 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon ad… Tovább olvasom