Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Családja tiltakozik, nem árverezik el Jackie Kennedy magánleveleit

A Sheppard's ír aukciósház szakértői szerint akár 2,4 millió fontot is érhetnek a történelminek számító írások.
Lefújták Jackie Kennedy magánleveleinek elárverezését Írországban a Kennedy család tiltakozása miatt, amely arra hivatkozva lépett közbe, hogy a levelek túlságosan személyes jellegű részleteket tartalmaznak.

A Sheppard's ír aukciósház szakértői szerint akár 2,4 millió fontot is érhetnek a történelminek számító írások.

Jackie Kennedy 1950 és 1964 között folytatott levelezést Joseph Leonarddal, a dublini All Hallows College papjával. Egyik levelében leírja például a férje, Joseph Kennedy amerikai elnök meggyilkolása felett érzett fájdalmát.

A 130 kézzel írt oldal, amely az elmúlt 50 évben egy széf mélyén lapult, páratlan betekintést enged Jackie Kennedy gondolataiba, feltárja harcát katolikus hitével férje halála után.

A levelekre akkor találtak rá, amikor ritka könyveket értékeltek fel eladásra. Az intézmény a levelek eladása mellet döntött, mondván nincs sem megfelelő forrása, sem megfelelő felszerelése ahhoz, hogy megóvják a levelek állapotát.

Az All Hallows nem indokolta meg, miért fújta le az árverést, de az után döntött így, hogy vita övezte a levelek tulajdonjogát, és megkérdőjeleződött az, helyes eladni egy olyan nő magánlevelezését, aki életét ugyan a nyilvánosság előtt élte, ám nagy hangsúlyt fektetett a magánélet tiszteletben tartására. Közölték, hogy tárgyalásokat folytatnak a Kennedy családdal a levelek jövőjéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A női test köré épülő nemzetközi táncestet kínál a Nemzeti Táncszínház

A női test köré épülő táncest mutatkozik be pénteken a Nemzeti Táncszínházban: a Woman, BODY című… Tovább olvasom