Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csalás a szerb lottósorsoláson? Videó!

A keddi lottósorsolás során a képernyőre előbb írták ki az egyik nyerőszámot, mint azt kihúzták volna. Vizsgálatot indított a rendőrség.
Már a szerb rendőrség is vizsgálja a keddi lottósorsoláson történt esetet, amely során a képernyőre előbb írták ki az egyik nyerőszámot, mint azt kihúzták volna. Az állami szerencsejáték vállalat technikai hibáról beszél, a nézők szerint azonban csalás történt.

A szerb sajtó és a közösségi oldalak szerdán az előző esti hetes lottó sorsolásának kommentárjaival voltak tele, a nézőkben ugyanis felmerült a gyanú, hogy az egész játék átverés, a nyerőszámokról már korábban döntöttek.

A sorsolásról készült felvételen látszik, hogy az első három szám kihúzása még rendben zajlott, majd negyedikként a 27-es számú golyót húzták ki, ám a képernyőn a 21-es szám jelent meg. Ezt követően gyorsan megjelent (ötödikként) a 27-es is, holott akkor még nem is húzták ki az ötödik golyót. Az ötödikként kihúzott nyerőszám a 21-es lett, éppen az a szám, amely 33 másodperccel korábban már megjelent a képernyőn.


A "technikai hiba" ellenére a sorsolási bizottság mindent rendben talált, így nem ismételték meg a sorsolást. Héttalálatos szelvény végül nem volt, így a jövő héten a szerencsés nyertes akár több mint egymillió eurót vihet haza.

Az eset nem csak a nézőknek volt gyanús, a szerb államügyész bejelentette, hogy vizsgálatot rendel el az ügyben. Aleksandar Vucic szerb kormányfő is megszólalt az eset kapcsán szerdán, és leszögezte: ha bűncselekmény történt, akkor azért az elkövetők felelni fognak, de "vállalni kell a felelősséget a bizalom eljátszásáért is".

Aleksandar Vulovic, a Szerbiai Állami Szerencsejáték Kft. igazgatója szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján kijelentette: semmilyen rendellenesség nem történt a sorsoláson, a hiba a képernyőn látható kiírásokban történt. A vállalat reggeli közleményében azt írta, hogy az élő adás során történhetnek hasonló hibák, a számok kiírásáért felelős grafikai munkatárs hibázott.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényeztetésre vágyott, vemhesnek tettette magát egy óriáspanda

A tajpeji állatkert 11 éves pandájának, Jüanjüannak elege volt a hőségből, ezért tévesztette meg az… Tovább olvasom