Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csonka családok, problémás gyerekek

A csonka családokban nevelkedő gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek viselkedési zavarosak.
A csonka családokban nevelkedő gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek viselkedési zavarosak, mint azok, akik az apjukkal és anyjukkal együtt nevelkednek – mutatnak rá kutatók, akik brit fiatalok körében az eddigi legátfogóbb tanulmányt készítették.

A kutatók 13 500 gyerek életkörülményeit vizsgálták, közöttük teljes családban élőket és olyanokat is, akik az apjukkal vagy az anyjukkal élnek.

Kiderült: az egyszülős családban, sőt a nevelőszülővel élő gyerekek kétszer olyan nagy valószínűséggel fognak súlyos viselkedési problémával küzdeni kamasz éveikben, mint azok, akik teljes családban nőnek fel.

A viselkedési zavarok kialakulása, az érzelmi zavarok, a hiperaktivitás minden második, egyszülős családban nevelkedő gyermeknél jelen van. A Millennium vizsgálatban azokról a gyerekekről készítettek átfogó tanulmányt, akik az ezredfordulón születtek.A tanulmányból az is kiderül, hogy a 10 éves gyerekek közül minden harmadik anya vagy apa nélkül nő fel, és hat százalékuk úgy, hogy nevelőanya vagy apa neveli az édes szülőjével együtt. A fiatalok mindössze 55 százaléka nevelkedik az édes szüleivel.

Olvasóink írták

  • 2. krojo 2010. november 06. 22:43
    „Bizony igy van, sajnos!”
  • 1. bambinaXX 2010. november 06. 16:35
    „ez szörnyű, de van benne valami..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a világ legöregebb embere: 114 éves volt

Elhunyt a világ legöregebb embereként számon tartott Eugénie Blanchard, akit 114 évesen a Francia… Tovább olvasom