Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Csoportos SMS-küldés miatt pénzbírságra ítéltek egy osztrák egyházmegyét

Az egyházmegye tavaly csoportos szöveges üzenetek révén emlékeztette tizenötezer késlekedő tagját hátraléka befizetésére.
Szabálysértési díj megfizetésére kötelezték az ausztriai Graz-Seckau egyházmegyét, mert tavaly csoportos szöveges üzenetek révén emlékeztette tizenötezer késlekedő tagját hátraléka befizetésére.

Martin Gsellmann szóvivő megerősítette a Der Standard című lap szerdai értesülését. Az egyházmegye viszonylag olcsón megúszta, hiszen kevesebb mint tízezer eurót (alig hárommillió forintot) kellett fizetnie, holott a legmagasabb büntetés akár 37 ezer euró (tizenegy millió forint) is lehetett volna.

Az osztrák távközlési hatóság 2012 tavaszán kezdett el foglalkozni az üggyel. A törvények szerint ugyanis elektronikus üzenet küldése egyszerre több mint ötven címzettnek nem engedélyezett a címzettek beleegyezése nélkül, akkor sem, ha nem reklámról van szó.

Az ügyben márciusban született büntető ítélet, amit az egyházmegye azonnal el is fogadott. A hatóságok döntése ellen azért sem fellebbezett az egyház, mivel "nem áll szándékában a jövőben ilyen SMS-eket küldeni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos az állatmintás ruha egy brit állatkertben

Állatmintás ruhában nem látogatható egy brit állatkert, mert szakemberei attól tartanak, hogy a… Tovább olvasom