Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Csütörtöktől látható a mozikban a felújított Vízipók-csodapók

A legendás, 1983-as egészestés rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott.
Április 18-tól látható a mozikban a digitálisan felújított Vízipók-csodapók - közölte a forgalmazó az MTI-vel. A közlemény szerint a legendás, 1983-as egészestés rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott, kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, valamint a színeket is felfrissítették.

A Vízipók-csodapókot a Kertész György és Szabó Szabolcs forgatókönyve alapján született rajzfilmsorozat első két szériájának 14 epizódjából állítottak össze, amelyekhez az egyik rendező, Haui József készített összekötő jeleneteket.

A történet főhőse Vízipók, aki földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók, aki kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes - írja a közlemény. A mozifilm a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének gyártásában készült.

A sorozat dramaturgja Bálint Ágnes volt. "A Vízipók egyszerre ismeretterjesztő, szórakoztató, kedves, nevelő szándékú, és sok pozitív értéket hordoz" - idézi a közlemény Mikulás Ferencet, a Kecskemétfilm igazgatóját, a film producerét. A digitálisan felújított egészestés Vízipók-csodapók a Mozinet forgalmazásában látható csütörtöktől a mozikban - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Stephen King-adaptáció, a Kedvencek temetője horrorként és drámaként sem működik - filmkritika

Az új Stephen King-adaptáció, a Kedvencek temetője horrorként és drámaként sem működik - filmkritika
Hogyan dolgozzuk fel a feldolgozhatatlant, hogyan foghatjuk fel az ésszel fel nem foghatót? Ezek a… Tovább olvasom