Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Dalpályázattal ösztönzik a gyerekeket a tudatos vízhasználatra

A diákoknak egy saját dallal és a hozzá kapcsolódó videóval kell felhívniuk a figyelmet a takarékos vízhasználat fontosságára.
VÍZió Dalverseny címmel dalszerző és videókészítő pályázatot hirdet gyerekeknek az öt regionális víziközmű-szolgáltató; a diákoknak egy saját dallal és a hozzá kapcsolódó videóval kell felhívniuk a figyelmet a takarékos vízhasználat fontosságára.

A dalpályázat a Tudatos Vízfelhasználó kampányhoz kapcsolódik, amelyet a szolgáltatók (DMRV Zrt., DRV Zrt. ÉDV Zrt., ÉRV Zrt., TRV Zrt.) áprilisban, a Föld napja alkalmából indítottak el - adták hírül a szervezők.

A nyeretes általános iskolás osztályokat egy hétvégei kirándulással díjazzák a zánkai Új Nemzedék Központban, a legjobb középiskolai csoport tagjai pedig egy-egy iPad2-t nyernek. A pályaműveket május 31-éig lehet beküldeni, a részletes pályázati feltételekről pedig a www.avizertek.hu oldalon lehet tájékozódni.

A víziközmű-szolgáltatók számlaleveleik mellé két hónapon keresztül mellékelnek egy képregényt is, amelyen Cseppecske, a főhős tanítja meg a gyermekeket, hogyan kell fogmosás és kézmosás közben takarékoskodni a vízzel. Egy fogmosás alkalmával akár 2,5 liter ivóvizet is elpazarolnak az emberek a háztartásokban, így egy kétgyermekes családban csak a gyerekek éves szinten 3600 liter ivóvizet tudnak megóvni, ha követik a képregény tanácsait. Ez a vízmennyiség megfelel 1440 gyermek ajánlott napi vízbeviteli mennyiségének.

A képregény a www.avizertek.hu weboldalról színező formájában is letölthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intim Torna a Fonogramon!

Muzikális guruk és koncert bástyák, figyelem! A napokban kihirdették a hazai legnevesebb zenei… Tovább olvasom