Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Egy napra elnémul a görög média - Sztrájkolnak az újságírók

Az újságírósztrájk miatt kedden nem készültek hírműsorok, és szerdán, az általános sztrájk napján nem jelennek meg a nyomtatott lapok.
Egy nappal a szerdára bejelentett általános sztrájk előtt 24 órás sztrájkba léptek az újságírók Görögországban - jelentették hírügynökségek kedden.

Az újságírók azért tartják egy nappal korábban sztrájkjukat, hogy az általános munkabeszüntetésről megfelelően be tudjanak majd számolni.
    
A görögországi szakszervezetek azt akarják elérni, hogy a kormány több állami juttatást állítson vissza a görög pénzügyi válságot megelőző szintre. Követeléseik között szerepel a nyugdíjemelés, az adócsökkentés, továbbá a minimálbér megemelése a jelenlegi 508 euróról a mentőprogram előtti 751 euróra.
Mindezeket 2015-ös választási győzelme előtt a kormányzó, baloldali Sziriza meg is ígérte, csak aztán a kormány és hitelezőinek hajthatatlansága miatt Görögország hivatalosan csődbe ment, és kis híján kiesett az eurózónából, ezért a Sziriza-kormány kénytelen volt visszavonni ígéreteinek nagy részét, és folytatni a korábbi kormányok által megkezdett takarékossági intézkedések végrehajtását.
    
Görögország a válság 2010-es kirobbanása után éveken át nemzetközi hitelezői támogatással működött. Az utolsó, harmadik mentőprogramot idén augusztus 20-án zárták le. Az ország ez idő alatt 275 milliárd euró pénzügyi támogatást kapott nemzetközi hitelezőitől, cserébe szigorú költségvetési takarékossági programoot, megszorító intézkedéseket kellett végrehajtania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz Barbara:"Megtaláltam az igaz szerelmet"

Orosz Barbara:
Barbi abban hisz, hogy tanulni, fejlődni, dolgozni kell, és adni, adni, adni. Tovább olvasom