Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Egyre több a súlyosan elhízott amerikai

Hetven százalékkal nőtt a súlyosan elhízott amerikaiak száma az elmúlt évtizedben, a növekedés üteme azonban az utóbbi években lelassult - derül ki egy amerikai tanulmányból.
Az International Journal of Obesity című folyóiratban közzétett vizsgálat szerint a legalább 45 kilónyi túlsúllyal rendelkező amerikai állampolgárok aránya 2000 és 2010 között négy százalékról hét százalékra szökött fel.

2005 után a folyamat lelassult, de ez a tényen nem változtat: a súlyosan elhízottak száma nőtt továbbra is a leggyorsabban az elhízott amerikaiak csoportjában - fűzte hozzá a kutatást vezető Roland Sturm, a Rand Corporation nonprofit kutatóintézet vezető közgazdásza. Mint kifejtette: a megállapítás azért fontos, mert éppen ezeknek az embereknek az egészségügyi ellátása kerül a legtöbbe, nagyjából a normális súlyúak költségeinek duplájába.

A közelmúltban megjelent tanulmányok ugyan a lakosság elhízásának csökkenéséről számoltak be, ám ez a visszaesés a közepesen elhízottak körére érvényes.

A súlyosan elhízottak aránya 50 százalékkal magasabb volt a nőknél, mint a férfiaknál. Az afroamerikaiak köréből pedig kétszer több súlyosan elhízott került ki, mint a fehérek vagy a spanyolajkúak közül. A tanulmány szerint a 40 éven aluli korosztályban rohamosabban szaporodik a súlyosan elhízottak száma mint a többi korosztály körében.

Olvasóink írták

 • 5. qrumpli 2012. október 21. 14:55
  „A történelmet a győztes írja!
  Viszont ha lezabál baj van -neki.”
 • 4. horylaci 2012. október 20. 20:46
  „Ők szaporodnak legjobban a világon, az ég világon semmi haszna a földnek belőlük. Csak a nafta. Erre játszanak. Ezt meg kell állítani, míg nem késő. Ez az utolsó előtti pillanat, mert a mágnások ebben a pillanatban lövik be maguknak az esti adagot jólétükben. Alternatívákat gyártani ( állítólag már nagyon jó úton haladunk)és nincs kegyelem, ők sem kegyelmeznek. Minden rosszban benne vannak, de főleg amivel bennünket akarnak tönkretenni: a DROG. Jó pénzt adnak dél-Amerikának, hogy altassonak bennünket, velük pedig végeznek idővel. Biblia: Sárga veszedelem! Én inkább az Ázsiait választanám. Állítólag 7-szer többen vagyunk a világon a kelleténél. Várjunk, míg a gyarlók még a vizet is elveszik előlünk? Vízben bő kikötőkken, ahol még vízmérő sincs, óriási medencéket töltenek meg ivóvízzel és irány Sz.Arábia, ki tudja még hova. Egyének Milliárdokat kaszálnak, az Afrikai néger pedig 30 km.-t is gyalogol naponta ivóvízért. Tenni kell valamit, de gyorsan. Mi következünk!!!”
 • 3. horylaci 2012. október 20. 19:09
  „néha félek magamtól, de a komplett <moderálva>. Veszélyesek a világra. India békés nemzet, Kína pénzszerető, Afrika éhező. Rendet kell tenni mielőtt a Perzsák felerősödnek, vérszemet kapnak. Pénzt, módszereket kérni a zsidóktól, és <moderálva>. Csak kárt hoznak a világra!!!”
 • 2. horylaci 2012. október 20. 18:50
  „telezabálják magukat jólétükben. Ideje hogy Kína a megfelelő módon átvegye a hatalmat a földünkön, majd Indiával együtt rendet tenni az Iszlám világban, mielőtt felülkerekednek. Szét kell őket zilálni totálisan Sz.-Arábiával együtt, kivétel nélkül. Nem a nafta a jövő, és kisegíteni az afrikai éhezőket.”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. október 19. 20:48
  „nem elhanyagolható aspektusa a dolognak, hogy felfutóban van az XXXL-méretű koporsók forgalma....is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pucér férfiakkal népszerűsítenek egy kiállítást

A Leopold Múzeum Nackte Männer című tárlatát egy gigantikus pucér szoborral népszerűsítették, az ő… Tovább olvasom