Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Elaltatták Kanadában a gyilkos óriáskígyót

A rendőrség utasítására elaltatták kedden azt a több mint négyméteres afrikai pitont, amely előző nap álmában megfojtott két kisfiút a kelet-kanadai Campbellton városában - közölte a sajtóval a rendőrség szóvivője.
A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Barthe testvérek halála ügyében bűnügyi eljárást indítottak.

Az 5 és 7 éves Noah és Connor vasárnap egy első emeleti lakásban vendégeskedtek a barátjuknál, akinek édesapja a lakás alatt lévő Reptile Ocean elnevezésű állatkereskedés tulajdonosa.

A nyomozás eddigi megállapításai szerint azonban a halálukat okozó 45 kilós óriáskígyó nem az állatkereskedésből szökött ki, ahogy azt eredetileg feltételezték.

Az Afrikából származó északi sziklapitont a tulajdonos Jean-Claude Savoie tíz éve már a lakás egyik helyiségében tartotta, egy plafonig érő terráriumban. A hatalmas csúszómászó a mennyezet egy kis nyílásán át juthatott be a szellőzőrendszerbe, s azon keresztül csúszott át vendégszobába, ahol hangtalanul megfojtotta az ott alvó testvéreket.

Barátjuk egy másik szobában aludt és sértetlen maradt. A kisfiúk holttestére legnagyobb rémületére a házigazda bukkant rá reggel, befogta a pitont és ő hívta ki a rendőrséget. A férfi ezt maga is elmondta a kanadai Global News televíziónak.

Steve Benteau, a tartományi természetvédelmi hivatal egyik szóvivője közölte, hogy a pitont engedély nélkül tartották a lakásban, holott csak erre feljogosított állatkertben élhetett volna.

Az érintett Új-Brunswick tartományban ugyan 2009-ben megkönnyítették az egzotikus állatok tartásának feltételeit, de az állatkereskedések így is csak három méteresnél kisebb, nem mérges kígyókat tarthatnak.

Olvasóink írták

 • 12. Légiós 2013. augusztus 07. 16:17
  „azt kéne elaltatni aki az állatot nem felügyelte”
 • 11. pachakuti 2013. augusztus 07. 15:57
  „Akik elítélték a kígyót, törvényes és igazságos tárgyaláson tették?? Biztosították-e a szakszerű, elfogulatlan védelmet számára?”
 • 10. vadfarkatlan 2013. augusztus 07. 13:29
  „A válaszom igen, én akkor sem bántanám a kígyót. Pláne, ha az én hibám volt, ami történt.”
 • 9. tsc 2013. augusztus 07. 13:03
  „1,2, 3 és még páran...

  Ha a ti gyerekeitek lettek volna álmukban megfojtva, akkor is biztos így védenétek szegény kígyót? Persze, nem tehet az semmiről, ez nem vitatom. Rabságban tartották egész életében, stb.. Ettől függetlenül, ha az én gyerekeim ölte volna meg, bizony baltával verném szét 1cm-es darabokra, utána meg a felelőtlen gazdája is kapna... és nem érdekelnek a következmények.”
 • 8. DasBoot 2013. augusztus 07. 12:02
  „A kígyó táplálékszerzés miatt öl, nem? Miért nem ette meg az egyik áldozatát és ennyi?”
 • 7. Ebgondolat 2013. augusztus 07. 11:50
  „Én úgy tudom, ott már rég nincs halálbüntetés. Épp ezért nem értem a kivégzést.”
 • 6. kisrono 2013. augusztus 07. 11:37
  „Az állatok élelemért vagy veszélyhelyzetben ölnek.Itt viszont nem ette meg az először megfojtott kisfiút,hanem a másikat is megölte,tehát a piton nem a természetnek megfelelően "működött"!
  Nyilván ezért altatták el!”
 • 5. macs 2013. augusztus 07. 11:31
  „Azért elkeserítő, hogy emberi felelőtlenség miatt megölnek egy állatot. Nagyon remélem, hogy Jean-Claude Savoie hosszú éveket fog börtönben ülni.”
 • 4. Horthyszobor 2013. augusztus 07. 11:10
  „Gazdáját kellett volna...”
 • 3. vadfarkatlan 2013. augusztus 07. 10:02
  „Egyetértek maximálisan az előttem szólóval. Ő csak az ösztöneit követte, a tragédia a gazda gondatlanságának a következménye. Inkább a gazdát kellett volna elaltatni.”
 • 2. geza 2013. augusztus 07. 09:47
  „Mit vétett az állat?
  Ő tette amit a természet diktált....El kellett volna származási helyére vinni...”
 • 1. Vazeratti 2013. augusztus 07. 08:52
  „Ne már, hogy egy állatkert vagy vadaspark sem tudta volna befogadni? A felelőtlen gazda miatt, miért az állat életét kell kioltani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dustin Hoffman rákos

A szóvivője közölte, hogy a 75 éves művésznél rákot fedeztek fel még annak kezdeti szakaszában, és… Tovább olvasom