Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Eléggé őrült ötlet: egy norvég szigeten eltörölnék az időt

Eléggé őrült ötlet: egy norvég szigeten eltörölnék az időt
A 350 lakosú szigeten egyre többet beszélnek arról, hogy náluk az óra inkább időt rabol, mint ajándékoz.
A világ első időmentes zónája lenne egy norvég sziget, ahol nyáron hónapokon át nem nyugszik le a nap, így a helyiek nem látják értelmét az idő mérésének.

A május 18. és július 26. között fehér éjszakák által "sújtott" Sommaröy (Nyár-sziget) petícióban kérte az oslói parlamenttől az "idő eltörlését" a szigeten.
    
Mivel a Tromsőhöz közeli szigeten nyaranta egész nap világos van, nincs nagy jelentősége a pontos időnek, nincs túl sok értelme délutáni focizásról, vacsoraidőről vagy esti tévézésről beszélni - mondta a dpa német hírügynökségnek félig-meddig viccesen Kjell Ove Hveding, az időmentes zónává nyilvánítás kezdeményezője.
    
Hveding szerint Sommaröyön nincsenek időbeni korlátok, a gyerekek akár az éjszaka kellős közepén is focizhatnak a grundon, a felnőttek pedig akár éjfélkor is lefesthetik a spalettáikat. Az éjféli nap fölöslegessé teszi nálunk az óra használatát - mondta.
    
Az illető elismerte, hogy eléggé őrült ötletről van szó, de a 350 lakosú szigeten egyre többet beszélnek arról, hogy náluk az óra inkább időt rabol, mint ajándékoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári táborozás veszélyei a szülők szempontjából bemutatva

Nyári táborozás veszélyei a szülők szempontjából bemutatva
A megnevezések egyre hangzatosabbak, azonban nem mindegy milyen szolgáltatást kapunk az egyre… Tovább olvasom