Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elfogták a tolvajokat, de még keresik II. János Pál pápa vérét

Az ampullát az abruzzói San Pietro della Ienca templomból lopták el.
Egyes jelentések szerint két, mások szerint három fiatalt vettek őrizetbe az olasz hatóságok, amiért elloptak egy ereklyét, a II. János Pál pápa vérével átitatott szövetdarabot az aquilai San Pietro della Ienca templomból. A kegytárgyat azonban továbbra sem találják.

A Primadanoi nevű helyi internetes lap közzétette, hogy a húszas éveikben járó tolvajok beismerték a bűncselekményt. Ketten közülük kábítószerfüggők, és már korábban is kerültek összetűzésbe a hatóságokkal. Azután vették őrizetbe őket, hogy néhány nappal az ereklye eltűnése után megtámadtak egy jegyszedőt egy autóbuszon.

A pápa vérével átitatott szövetdarab aranyozott tartóját megtalálták, azonban magát az ereklyét továbbra is keresik. Csütörtökön a rendőrség líAquila település külvárosát fésülte át a relikvia után kutatva.

A hatóságok elmondták, hogy a gyanúsítottak eldobták a kegytárgyat, mert nem voltak tisztában az értékével, és nem emlékeznek a pontos helyszínre.

A lopást a múlt hét végén követték el. Az ereklyével együtt egy kisebb méretű feszületet is elvittek a templomból.

A lengyel pápa vérét őrző ereklyéből az egész világon három van. Az egyik azért került a líAquila közeli San Pietro della Ienca templomába, mivel II. János Pál gyakran járt ide az Appenninekben töltött pihenései során. A szövet egyébként akkor lett véres, mikor a pápa ellen 1981-ben merényletet követtek el.

A 2005-ben elhunyt II. János Pált április 27-én avatják szentté, az esemény közeledtével pedig sokat érhet a pápai ereklye.

Korábban írtuk:

Ellopták a II. János Pál pápa vérét tartalmazó ampullát az abruzzói San Pietro della Ienca templomból. A bűncselekményt hétfő reggel fedezték fel.
Több mint ötven csendőr keresi nyomkövető kutyákkal az ereklyét az apró templom körüli mezőkön. A hatóságok nem zárták ki, hogy a tolvajok eldobták a kegytárgyat.

A lopást a hét végén követték el. Az ereklyével együtt egy kisebb méretű feszületet is elvittek a templomból.


A lengyel pápa vérét őrző ereklyéből az egész világon három van. Az egyik azért a líAquila közeli San Pietro della Ienca templomába került, mivel II. János Pál gyakran járt errefele az Appenninekben töltött téli és nyári pihenései során.

A feltételezések szerint a tolvajok vagy nem tudták, mit loptak el, vagy anyagi haszonszerzés reményében vitték el az ereklyét. II. János Pál április 27-i szentté avatásának közeledtével ugyanis sokat érhet a pápa vérét tartalmazó ampulla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc emberrel végzett egy tigris Indiában

A helyi erdészeti hatóság hat mesterlövészt küldött a vérszomjas nőstény elejtésére. Tovább olvasom