Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Elfogták Yvonne-t, az identitászavaros tehenet - galériával

"Feladta" magát Yvonne, a szarvasnak állt szarvasmarha, aki után hónapokon át folyt hajtóvadászat Németországban és Ausztriában.
A tehén nem egyszerűen besétált egy mühldorfi gazda földjére, hanem egyenesen "beugrott" hozzá, átszökkenve a legelő karámfalán, és csatlakozott a gazda legelésző marháihoz. Füligazolványa - mondhatni marhaszemélyije - alapján egyértelműen sikerült azonosítani.

"Nyilvánvalóan megelégelte a magányt" - állt a mühldorfi önkormányzat pénteki sajtónyilatkozatában, merthogy a testület a hetek óta tartó országos érdeklődés okán kiemelten foglalkozott Yvonne-nal.

A nemcsak német "celebbé", hanem egyenesen világsztárrá előlépett tehén egy éve, hogy megszökött a "halál torkából", egy vágóhídról. A bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azután ideje javát töltötte. Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha szarvasnak hitte magát, ám énképe immár úgy tűnik teljesen rendbejött, mivel végül tehenekhez csatlakozott.

Befogják Yvonne-t, az identitászavaros tehenet

Yvonne szökése után nem sokkal csaknem "elütött" egy rendőrautót, magatartását pedig kiszámíthatatlannak ítélték, ezért aztán a mühldorfi hatóság közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék.

Erre aztán akcióba lendültek az állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak. Először Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t, utána borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Végül bevetették a "nagyágyút", Ernstet, azaz Ernőt, a tenyészbikát, ám "kibikázni" sem sikerült Yvonne-t az erdőből.

E hét közepén aztán győzött Yvonne: a hatóság lefújta a hajtóvadászatot, visszavonta a lőparancsot Yvonne ellen, és már csak egyetlen bajor vadász feladata volt a tehenet becserkészni, de ő is csak kábító lövedéket használhatott volna.

Olvasóink írták

 • 5. 3évesférfi 2011. szeptember 02. 17:39
  „4. Jozsoci: Nem, kegyelmet kapott.”
 • 4. Jozsoci 2011. szeptember 02. 17:01
  „Hiba volt visszatérni, mert újra a vágóhídon végzi.”
 • 3. Ebgondolat 2011. szeptember 02. 16:25
  „Klassz, hogy ez a sztori heppiendel végződött és nemcsak hogy Yvonne megmenekült a halál torkából, de még identitászavarából is felépült! Remélem, még hosszú marhaélet vár rá!

  Bízom benne, hogy azon politikusaink, akik "identitászavarban" szenvednek és marhának állítják be magukat, mielőbb ismét emberré változnak!”
 • 2. Mike3 2011. szeptember 02. 13:39
  „jópofa :)”
 • 1. klj_54 2011. szeptember 02. 12:04
  „És ne ő az egyetlen marha, aki hülyét csinált belőlünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei szolgáltatás indul a Facebookon

Heteken belül elindulhat a Facebook zenei szolgáltatása, így a játékokhoz hasonlóan a zene is közös… Tovább olvasom