Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elhunyt a legidősebb brit

Elhunyt a legidősebb brit. Reg Deant 110 éves és 63 napos korában érte a halál - közölte hétfőn a BBC.
Dean 1902. november 4-én született. Világháborúból és brit miniszterelnökből is éppen kétszer annyi adatott meg neki, mint a jelenlegi uralkodónak, II. Erzsébet királynőnek: az előbbiből kettőt, az utóbbiból 24-et élt meg. A 86 esztendős királynő a tizenkettedik miniszterelnökénél tart.

Reg Dean a II. világháborút Burmában szolgálta végig tábori lelkészként, és az egyház szolgálatában maradt egészen 80 esztendős koráig, amikor nyugállományba vonult.

A legidősebb brit címe 2010 júniusában hagyományozódott rá, amikor elhunyt az akkori országos korelnök, a 110 éves Stanley Lucas.
Tavaly novemberi utolsó születésnapján az agg veterán saját "lusta" életmódjával magyarázta az általa megért kort, családja szerint ugyanakkor egy indiai "elixír" lehet a titok nyitja. Fia elmondása szerint Reg Dean fiatalkorában megfordult Indiában is, és jószolgálati tevékenységéért egy helyi bölcstől kapott valamilyen italt, amelyről az adományozó annak idején azt állította: ha megissza, legalább 100 évig fog élni.

A jóslat bevált, sőt túl is teljesült. Reg Dean derűlátása is töretlen volt tavalyi születésnapján: az akkori családi ünnepségen meghatottan nyugtázta a jeles eseményre készíttetett tortakölteményt, de közölte, hogy a következőt 130 éves korában kéri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A repülőgép székéhez ragasztották: fojtogtott egy nőt a részeg férfi

Hogy lenyugtassanak egy alkoholos állapotban levő férfit, több utastárs összefogott, és a székhez… Tovább olvasom