Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Elloptak egy 20 kilós aranyozott kekszet

Elloptak egy húszkilós aranyozott bronzkekszet a Bahlsen német édességgyár hannoveri székházának homlokzatáról, a cég 1000 euró jutalmat tűzött ki a nagy eszmei értékű embléma megtalálójának.
A hatóságok számára felfoghatatlan, hogyan tűnhetett el észrevétlenül egy forgalmas utcán 5 méteres magasságból a mintegy 20 kilós, fél méter széles műtárgy. A rendőrök szerint a legkisebb feltűnést az kelthette, ha fényes nappal, munkásnak öltözött emberek szerelték le hivatalos megbízás teljesítését színlelve.

Nem tudni, hogy fémtolvajok művéről vagy rossz tréfáról van-e szó. Mindenesetre a hatóságok szerint az emblémát, amely kereken 100 éve díszítette a szecessziós székház homlokzatát, csak egy ipari alpinista vihette el, vagy egy szokatlanul hosszú létra, illetve egy emelőkosaras gépkocsi segítségével szerelhették le.

Egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kelt lába az aranyozott Leibniz-keksznek; egy alkalmazott úgy emlékszik, hogy három nappal újév után még látta azt, s hiánya csak a múlt héten tűnt fel az irodaház személyzetének.

A cég szóvivője nem tudta megmondani, mennyit érhet a keksz, viszont hangsúlyozta, hogy eszmei értéke nagyon nagy a Bahlsen számára. A fémhulladék-kereskedők legfeljebb 100 eurót adnának öt kiló bronzért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norah Jones is fellép a februári Oscar-gálán

Nemcsak Adele, hanem Norah Jones is fellép a februári Oscar-díjátadó gálán: a világhírű énekesnő a… Tovább olvasom