Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Elpostázzák az ebpiszkot a gazdiknak

Kutyapiszokfutárok álltak szolgálatba egy spanyol városban. Azoknak visznek küldeményeket, akik nem szedik fel ebük után közterületen azok emésztési végtermékét. A csomagon tartalomként "Elveszett tulajdon" felirat áll.
Az újítást a Madridtól 30 kilométerre lévő Brunete település vezette be az utcák tisztaságáért. A megvalósításhoz tettenérésre van szükség és körmönfont beszélgetésre. Húsz önkéntes járja az utcákat kutyák hanyag gazdáira vadászva. Ha meglátják, hogy hátrahagyja a piszkot, odalépnek hozzá és barátságos beszélgetést kezdeményeznek a kutyát dicsérőn. Megtudakolják az eb nevét, fajtáját - ha az nem szembetűnő -, majd pedig felszedik az ebpiszkot. A városházán azután azonosítják a kutya gazdáját az ebnyilvántartás alapján. A kutya piszkát a város címerével ékesített dobozba teszik, a futár pedig kézbesíti a küldeményt.

A várost 10 ezren lakják. A februári premierhét alatt 147-szer vitt futár ebtulajdonosnak kutyapiszkot, amelynek nemigen örülhettek a címzettek, mivel azóta 70 százalékkal kevesebb az utcákon hátrahagyott ebürülék - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Olvasóink írták

 • 4. zsuzsmo 2013. június 06. 08:28
  „Nagyon jó elgondolás, mi is tettünk hasonlót anno az egyik szomszéddal, a postaládájába lett beletuszakolva az elvesztett cucc :)”
 • 3. Környezetvédő 2013. június 05. 21:45
  „Na, nálunk amennyi kutyagané van szerte széjjel hagyva, a Magyar Királyi Posta, vagy a szállítócég, jelentős létszámfelvétellel tudná csak a haza szállítást rugalmasan kezelni !”
 • 2. Besenyő_Pistabácsi 2013. június 05. 20:24
  „Okos :) Nagyon okos kezdeményezés!”
 • 1. queenmargareth1 2013. június 05. 16:56
  „jó ötlet!ki tudja meddig kivitelezhető---az önkéntesség.ez csak azért sántít, mert ugye ez lehet fertőző is, tehát ezt jól be kell valakinek csomagolni, hogy a futár ne érintkezzen a piszokkal.Ezért sokba is kerülhet.A büntetésnek nagyon magasnak kell lenni.itt is bevezethetnének ilyesmit.Van egy járdarész, ahova mindennap friss adag van pakolva, jó emberes és a játszótér előtt van ez természetesen:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cenzúrázzák az óriás gumikacsát Kínában

Különleges áldozatot szedett a Tienanmen téri események évfordulójára való emlékezés kedden a… Tovább olvasom