Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Eltávolították a papi rendből a saját fia melegházasságát celebráló amerikai lelkészt

Eltávolították a metodista egyház papi rendjéből a saját fia melegházasságát celebráló lelkészt, mivel megsértette egyházának szabályait.
Frank Schaefer 51 éves pennsylvaniai metodista lelkészt már felfüggesztették hivatalából. Az egyházi illetékesek csütörtöki tanácskozásukon döntöttek arról, hogy nem folytathatja a papi hivatást.

Korábban arra szólították fel, hogy mondjon le papi hivatásról, ha nem képes betartani az egyház szabályait. Schaefer azonban közölte, hogy ezek a szabályok megkülönböztetőek a meleg és leszbikus emberekkel. Hozzátette, hogy önként nem hajlandó lemondani a papi hivatásról.

John Coleman, az egyház szóvivője a tanácskozás után bejelentette, hogy az egyházi illetékesek emiatt úgy döntöttek, kitaszítják a papság soraiból Schaefert.


Az Egyesült Államok legjelentősebb történelmi protestáns felekezete, a metodista egyház elfogadja a meleg és leszbikus híveket, de elutasítja a homoszexualitás gyakorlását.

Az ügyében tartott korábbi fegyelmi tárgyaláson Schaefer hangoztatta: az egyháznak "fel kell hagynia azzal, hogy szexuális beállítottságuk alapján ítéli meg az embereket. Véget kell vetni a gyűlöletbeszédnek, nem szabad másodrangú keresztényként kezelnünk őket".

A lelkész 2007-ben Massachusetts államban adta papi áldását fia és egy másik férfi egybekelésére. Az eseményről előzetesen és utólag is tájékoztatta feletteseit, és nem is történt semmi egészen ez év áprilisáig, amikor - egy hónappal a metodistáknál szokásos hatéves elévülési idő lejárta előtt - gyülekezetének egy tagja panaszt tett ellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmost majdnem lelőtték: feltörték Katalin hercegnő üzenetrögzítőjét

Kiképzés közben eltévedt az erdőben Vilmos herceg és majdnem "lelőtték"- ez, és ehhez hasonló… Tovább olvasom