Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Folytatódik a botrány a Wellhello körül: a rendőrség lépett Fluor ügyében

Tovább gyűrűzik a Wellhello körüli botrány: a csapat volt szaxofonosának feljelentésére a rendőrség azonnal megtette a szükséges lépéseket.

A Bors megtudta: Bartók Máté, a Wellhello szaxofonosa két nappal ezelőtt tett feljelentést testi épsége védelme érdekében, a rendőrség pedig máris intézkedett.

– A feljelentéssel összefüggésben az illetékes rendőrkapitányság ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételét követően kommunikáljuk – válaszolta a Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Dr. Kamarás Péter jogi szakértő elárulta a Borsnak, mit is jelenthet ez pontosan.

– Vélhetően közbelső intézkedést hoztak, vagyis az eljárás végéig valamiben már döntöttek. Ez lehet távoltartás is. Az érintetteket és a környezetüket is kihallgatják az eljárás során – mondta el az ügyvéd.

A Wellhello teljes hangszeres szekciója, a főhangmérnök, és a monitorkeverő, összesen hat ember, négy év után egyszerre felállt, és fordított hátat Fluor Tominak, polgári nevén Karácson Tamásnak. A zenészek közös közleményt adtak ki:

„Az Elnöki közleményre reflektálva, a Wellhello zenekar szeretné tisztázni, hogy a héten miért hagyták el a formációt hatan; Kocsis Máté (dob), Szász Csaba (basszusgitár), Varga Gergő (gitár) és Wagner Emil (billentyű), továbbá Lugosi Dani (főhangmérnök) és Por Botond (monitorkeverő).
Egy az egész zenekart érintő véleménykülönbség miatt október 12-én délután Karácson Tamás (Fluor) e-mailben kinyilatkoztatta, hogy a vele egyet nem értőket, vagyis a formáció volt szaxofonosát, Bartók Mátét és vele együtt gyakorlatilag az egész Wellhello zenekart be fogja perelni. Ezt követően az esti Akváriumban megtartott koncert előtt minősíthetetlen és provokatív hangnemben beszélt a zenészeivel.
A kilépések végleges oka, ennek ellenére nem ez volt, hanem az, hogy szombaton Fluor sms-ben megfenyegette Bartók Mátét, akinek testi épsége védelmében rendőrségi bejelentést kellett tennie.
Ez a magatartás nem fért össze a zenekar tagjainak elveivel, ezért úgy döntöttek, kilépnek a produkcióból."

 

Mi lesz a következő bulival?

Közeleg a következő buli, a november 17-i koncert a Hungexpón. A Bors Fluort ugyan nem, de társát, Diazt, azaz Csöndör Lászlót elérte, aki csak erre a kérdésre volt hajlandó válaszolni, a kialakult helyzetről nem akart beszélni. Ő ígéri: nem kell aggódni, lesz buli. – Tomi és én ott leszünk, de mögöttünk teljesen új zenészek állnak majd – zárta rövidre Diaz.

Fluor és Diaz a héten felröppenő, négy zenész távozásáról szóló hírekre "elnöki közleményt" adtak ki, amelyben ez állt:

„A hír igaz, aggódni viszont nem kell, a Wellhello, azaz Fluor és Diaz van, volt, lesz, maximum a színpadon zúznak mellettünk mások. Hogy mi történt? Az utóbbi évben egyre messzebb sodort az élet minket egymástól a brigád egy részével, és úgy éreztük, ez a kapcsolat már nem az igazi, "másfele változtunk"."


Utána kiderült, hogy a teljes hangszeres szekció lelépett, a főhangmérnökkel és a monitorkeverővel együtt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelem a Gulagon: az Örök tél lett Európa legjobb tévéfilmje

Szerelem a Gulagon: az Örök tél lett Európa legjobb tévéfilmje
Az alkotók nevében Gera Marina, a film főszereplője vette át a díjat pénteken. Mutatjuk az… Tovább olvasom