Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Gangnam Style-tánccal tüntetett elmaradt bére miatt félszáz munkás Kínában

Az építkezés alvállalkozója a sajtónak elmondta, hogy az építtető vállalat hónapok óta nem reagál telefonjaira, a munkások pedig egyre elkeseredettebbek.
A figyelemfelhívás sajátos módját választotta az a félszáz munkás a közép-kínai Vuhanban, aki gyárfoglalás, utcára vonulás vagy mikroblogolás helyett Gangam Style-tánccal tüntetett elmaradt béréért.

A kínai interneten keringő képek tanúsága szerint az építőipari munkások - egy napszemüveget viselő társuk vezetésével - az általuk még tavaly nyáron felépített koncertterem elé vonultak, és ott ropták táncukat a dél-koreai Psy dalára. A dolgozók hónapok óta követelik fél éve ki nem fizetett bérüket, amelynek teljes összege a 230 ezer jüant - 8 millió forintnyi összeget - is meghaladja.

Az építkezés alvállalkozója a sajtónak elmondta, hogy az építtető vállalat hónapok óta nem reagál telefonjaira, a munkások pedig egyre elkeseredettebbek a hagyományosan a legnagyobb családi ünnepnek számító holdújév közeledtével, a pénzt ugyanis családjuknak vinnék haza. Van, akinek 20 ezer jüannal tartozik a cég, ami nemcsak a migráns munkások fizetésének, hanem az átlagbérnek is a többszöröse.

Az építési vállalat a lap szerint azzal magyarázza a késést, hogy szintén a pénzére vár, ugyanis maga a koncertterem tulajdonosa sem fizetett még.
A tulajdonos ugyanakkor a kivitelezési munkákkal szembeni kritikákkal indokolja az átutalás megtagadását, de kifogásolja azt is, hogy az építési törmelék és szemét egy részét az épületben hagyták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Ne állj az őrök útjába!

Mert leordítják a hajadat is. Tovább olvasom