Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gigantikus építményekkel jelentkezik a Spektrum

A Spektrum Gigantikus építmények című műsorában bemutatja, mi minden jöhet létre, ha az eltökélt szakemberek követik azt az ősi vágyat, hogy mind hatalmasabbat és tökéletesebbet alkossanak.
Mekkora valójában a kambodzsai Angkorvat templomegyüttes? Mitől egyedülálló a Shanghai Tower? Melyik a világ legnagyobb repülőgépe? És mi a közös mindezekben? A Spektrum hamarosan induló műsorában választ ad ezekre a kérdésekre.

A haladás egyik ismérve, hogy a dolgok egyre nagyobbra nőnek. Az emberiség mindig jobbat, nagyobbat, hosszabbat, nehezebbet vagy éppen magasabbat szeretne alkotni. A fejlődés iránti vágy szinte a kezdetek óta jellemzi az emberiséget. Sokan a végletekig elmennek, hogy terjeszkedjenek, alkossanak és kitolják lehetőségeik határait.
 


Ennek nyomán olyan extra méretű alkotások születnek, mint akár a piramisok, a Taj Mahal, a Versaillesi kastély, vagy akár a dubaji Burj Khalifa felhőkarcoló, vagy akár a közlekedés terén a TGV vagy az Airlander 10. Mindezek remek példái annak a szemléletnek, hogy a méret igenis számít.

A Gigantikus építmények sorra veszi az ember alkotta legnagyobb építményeket, közlekedési eszközöket – hogyan születtek, hogyan buktak el egyesek és hogyan lettek sikeresek vagy maradtak fenn a mai napig. A hatrészes sorozat július 1-jén szombaton 13:10-kor indul a Spektrumon. A további epizódok hétvégenként ugyanebben az időpontban láthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a Sony a lemeziparba

Visszatér a Sony a lemeziparba
Talán nem is annyira meglepőt húzott a Sony azzal, hogy a nosztalgiahullámot meglovagolva újra analóg hanglemezek gyártásába fog. Tovább olvasom