Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hadat üzent az illegális vadállat-kereskedelemnek Károly herceg és fia, Vilmos

A videó közzététele után kiderült, hogy Vilmos herceg és testvére vaddisznó- és szarvasvadászattal töltötte a hétvégét Spanyolországban.
Az illegális vadállat-kereskedelem elleni harcra szólított fel Károly walesi herceg és fia, Vilmos.

A vasárnap nyilvánosságra hozott videoüzenetében a brit trónörökös és fia arra figyelmeztetett, hogy az olyan veszélyeztetett fajokra, mint az elefánt, az orrszarvú vagy a tigris a vadorzás, az illegális állatkereskedelem jelenti a legfőbb veszélyt. Az illegális kereskedelem nemcsak az állatok fennmaradását veszélyezteti, hanem a gazdasági és politikai stabilitást is a világ számos térségében - hangoztatta Károly herceg.


Idősebb fia, Vilmos nemzedékéhez fordult felhívással, sürgetve az illegális állatkereskedelem leállítását, a veszélyeztetett fajok jövőjének, életterük védelmének a biztosítását. Holnap már túlságosan késő lesz ahhoz, hogy megmentsük ezeket az állatokat - hangsúlyozta.

A videó közzététele után kiderült, hogy Vilmos herceg és testvére vaddisznó- és szarvasvadászattal töltötte a hétvégét Spanyolországban egy magánbirtokon. Megfigyelők rosszul időzítettnek nevezték a vadászaton való részvételüket az illegális vadállat-kereskedelem elleni kampányuk elindításával egy időben.

A brit trón két várományosa célul tűzte ki az elefántok, rinocéroszok és más veszélyeztetett fajok megmentését a kihalástól, és rábírták David Cameron brit kormányfőt arra, hogy rendezzenek Nagy-Britanniában nemzetközi konferenciát azon országok illetékeseinek a részvételével, ahol az elefántcsont, a rinocérosztülök és más betiltott állati termékek kereskedelme több milliárd dollárra rúg. A videót ezen a csütörtökön kezdődő londoni konferencián fogják bemutatni és felkerül a YouTube videomegosztó portálra is.

Ötven állam képviselőit várják a konferenciára, amelyen nemcsak a walesi herceg, hanem William Hague brit külügyminiszter is felszólal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zorán dalában mindannyian benne vagyunk

Sok legendás művészbarátságot ismerünk, azonban a magas színvonal érdekében az érzelmi kötődések nem írhatják felül a szakmai tudást. Ha mindkettő jelen van, az a legjobb. Tovább olvasom