Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hagyatékunk része lesz a Facebook-profilunk

Mi történik a Facebook-profilokkal a tagok halála után? Jogszabályokat hozna két amerikai állam az elhunytak közösségi-portálokon lévő profiljáról, amelyet "digitális hagyatékként" kezelnének a jövőben.
A két szövetségi államban - Nebraskában és Oregonban - törvényhozók és ügyészek fontolgatnak olyan javaslatot, amely megkövetelné a közösségi portáloktól, hogy tegyék hozzáférhetővé a családtagok számára elhalálozott rokonaik profilját.

Ez a kérdés egyre fontosabbá válik az emberek számára, hiszen a közösségi oldalak használata mára már napi rutinnak számít, része az mindennapi életnek.

Az Egyesült Államokban Oklahoma volt az első állam, ahol a tettek mezejére léptek: törvény született a halott tagok profiljának kezeléséről.

A Facebooknak már kialakult gyakorlata van arra az esetre, ha egy felhasználója meghalna: amint az oldal tudomást szerez a halálesetről, "megemlékező" státuszba teszi az adott személy profilját.

A nebraskai és az oklahomai javaslat azonban meghaladná ezt a gyakorlatot, és az elhunytak digitális hagyatékává minősítenék a profilok tartalmát.

Olvasóink írták

  • 1. Belvárosiszitu 2012. március 16. 14:14
    „What The Fuck ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentő műtétét hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark cápáján

Európában is egyedülálló műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark egyik homokpadi cápáján… Tovább olvasom