Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Hamarabb menne börtönbe Survivor Anita, mint hogy bocsánatot kérjen

Két évvel ezelőtt kezdődött az egykori Survivor-játékos jogász, Panyik Anita és Behemót nevű kutyája kálváriája.
Anita egy külföldi út idejére az interneten magát kutyatrénernek feltüntető személy gondjaira bízta az akkor féléves Behemótot, mert úgy gondolta, hogy a legnagyobb biztonságban egy szakembernél lehet -írja a Bors.

Ennek ellenére a kutya a felügyelet második napján az egész életét megpecsételő sérülést szenvedett. Ekkor Anita a Facebookon egy kétsoros szövegben tette közzé a történteket, amiben száraz tényeket közölt, személyeskedés nélkül. A tréner mégis rágalmazással vádolja őt.
 
Anita szeretettel gondozza Behemótot, aki már négy műtéten esett át
Anita szeretettel gondozza Behemótot, aki már négy műtéten esett át

– Sorra kapom az üzeneteket olyan emberektől, akiknek ugyancsak rossz tapasztalataik voltak azzal a trénerrel, február 14-én mégis én állok elő vádlottként rágalmazásért – mondta a Borsnak Anita. – Azt, hogy a kutya a trénernél volt, egy – a saját maga által kiposztolt – fénykép bizonyítja, mások elmondásából tu­dom bizonyítani, hogy más kutya is megsérült nála, az orvosi papírokkal pedig a kutyám sérüléseit is bizonyítani tudom.

Az orvosok szerint egy éles ütés érte Behemót combcsontját. Az akkor még izgága kölyökkutya a tréner későbbi elmondása szerint felugrott a levegőbe egy gyakorlat során, ő meg a földre rántotta. A kutya ijedtségében kitette oldalra a lábát, melynek következtében a földre csapódva nyílt combcsonttörést szenvedett.

– A tréner akkor azt mondta, hogy egy normális kutya ilyen esetben talpra esik. Elvitte megműttetni Behemótot, akinek ké­sőbb összeroppant a másik lába is a saját súlya alatt, ezt követően műtétek sorozata következett. A mai napig gondozást igényel, a gyógyszert pedig élete végéig szednie kell.

Az ügyből egy év börtön is lehet a tényállas szerint, de Anitát biztos, hogy felmentik a rágalmazás alól. – Nem kérek bocsánatot, ha­marabb mennék börtönbe. Én láttam Behemót fájdalmát, és láttam, ahogy újra tanult járni. Ő nem tud kiállni magáért, én viszont kiállok érte – mondta Anita.

Extrém kihívást keresett

Dr. Panyik Anita a civil életben munkaügyi szakjogászként foglalatoskodik, aki a hivatása mellett mindig is szerette az extrém kihívásokat: raftingolt, sziklát mászott és thai boxolt is. A Survivor műsorára is az vitte rá, hogy ezáltal feszegesse a határait, szereti leküzdeni a benne lakozó félelmeket, amire a műsor lehetőséget is adott neki. Hatalmas kukacokkal, óriási madárpókokkal is szembesült, de sikerrel leküzdötte a rettegést.
 
Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christina Aguilera videóval búcsúzott el 17 éves kutyájától

Christina Aguilera videóval búcsúzott el 17 éves kutyájától
El kellett altatni az énekesnő Papillon fajtájú kutyáját. Tovább olvasom