Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Harry Potter: egy 15 éve íródó sikersztori

Manapság már mindenki ismeri, 15 évvel ezelőtt azonban még senki sem tudta, ki is az a Harry Potter. A varázslótanonc sikertörténete 15 éve, 1997. június 26-án kezdődött, Nagy-Britanniában akkor jelent meg a hétkötetes saga első része.
 J. K. Rowling boszorkányokról és varázslókról szóló történetének első epizódja nem rengette meg a szigetország könyvpiacát: mindössze ötszáz példányban látott napvilágot. Az írónő csak nagy nehezen talált kiadót a Harry Potter és a bölcsek köve című könyvének, mivel korábban még egy műve sem jelent meg.

A történet azonban sikert aratott, a soron következő köteteket már lélegzetvisszafojtva várta a világ. Harry Potter és barátai, illetve az ifjú varázslók ellenségei meseszerűvé változtatták J. K. Rowling életét.
A gyermekét egyedül nevelő, pénzszűkében lévő nőből ünnepelt szerző és multimilliomos lett. A regényfolyamán alapuló filmfeldolgozások első része 2001-ben került a mozikba.

Bár Rowling már lezárta Potter történetét, a sikersztori - főként üzleti szempontból - még tovább íródik. A szerzőnek The Casual Vacancy címmel szeptemberben jelenik meg az első regénye, amelyet felnőtteknek írt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apja ír könyvet Amy Winehouse-ról

Apja által írt könyv jelenik meg a közel egy éve elhunyt Amy Winehouse énekesnőről. Tovább olvasom