Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Hátán viszi házát egy kínai hajléktalan

Csigaként a hátán cipeli mindenhova magával a házát egy amúgy hajléktalan férfi Kínában: mobil otthona nagyon könnyűszerkezetes, mindössze 60 kilós. A 38 éves férfi így mindenhol otthon van.
Liu Ling-csao öt éve elvesztette állását, utána pedig lakását is. Kilakoltatását követően vándorútra kelt és azóta is üvegek visszaváltásából él, meg házaló kereskedésből. Egy idő után nagyon megelégelte, hogy állandóan megfázott a gyakori esőzések miatt, és ha talált is magának száraz hajlékot - egy híd alatti zugot, vagy egy elhagyott viskót -, abban rendre volt már valaki, akivel meg kellett harcolnia a menedékért. Mindemiatt tökélyre fejlesztette a könnyűszerkezetes építkezést: házának szerkezete bambuszrudakból áll, falai és teteje ponyva. Ez egyébként már a harmadik hordozható kalyibája, az előző kettő szétesett.


Liu elmondása szerint háza teljessé tette szabadságérzetét - a férfi naponta 30 kilométert vándorol -, ugyanakkor magánszférát is teremtett számára.
A mindenhol házas házaló egyébként nem házas, mármint családi állapota szerint. Amerre csak jár, Nagy Csigának becézik - adta hírül a brit Metro újság.

Olvasóink írták

  • 2. Egyolvasó 2013. június 01. 06:56
    „Ezt a cikket kár volt leközölni, nehogy nálunk törvénybe iktassa a 2/3-os többség, hogy a hajléktalanoknak kötelező lesz ilyet készíteni.”
  • 1. Zotya100 2013. május 31. 18:21
    „Lassan ez lesz a jövő nálunk is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jaden Smith a környezettudatosságot reklámozza egy új NASA-hirdetésben

A környezettudatosságot reklámozza az amerikai médiumok számára készült új NASA-hirdetésben Jaden… Tovább olvasom