Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Hetekig legyeken élt az eltévedt német turista

A fiatal férfi már két hónapja járta Ausztráliát, és rendszeresen jelezte a helyi hatóságoknak, hová indult. A rendőrség szerint a körülményekhez képest jó állapotban volt, amikor megtalálták.
Legyeken élt két és fél héten át egy hátizsákos német turista, miután vándorútján eltévedt a nyugat-ausztráliai Queensland egy lakatlan vidékén.

A 26 éves Daniel Dudzisz február 17-én tűnt el az ausztráliai Queensland állam középnyugati vidékének egy isten háta mögötti táján. Eltévedt egy folyó megáradt partjainál, míg végül egy autós csütörtökön felvette.

A rendőrség szerint a férfi a körülményekhez képest jó állapotban volt, amikor megtalálták. "Azzal viccelt, hogy soha nem éhezne meg az ember az ausztrál pusztában, annyi ott légy. Azzal pedig jól lehet pótolni a fehérjét" - mesélte az ABC tévécsatornán Mark Henderson rendőrfelügyelő.

Forrás: bbc.com
Forrás: bbc.com

Dudzisznál volt főtt bab és gabonapehely, mikor Windorah-ból elindult,
A rovarok fehérjetartalma, tápértéke igen nagy, értékes fehérjéket és vitaminokat, egyéb tápanyag-komponenseket tartalmaznak. Fogyasztásásuk alternatívaként megoldhatná, vagy legalábbis enyhíthetné a Földön kilátásba helyezett éhínséget. Erről egyre többet tárgyalnak tudósok és erre szakosodott szervezetek. Fogyasztásukat az előítéletek miatt, elsősorban feldolgozott élelmiszerek formájában képzelik el a tudósok, például lisztté őrölve vagy más élelmiszeralapanyagokba keverve.
ám gyorsan elfogytak a készletek, ezután elmondása szerint legyeket evett - hangzott el az adásban. A férfi nem kért orvosi ellátást sem, miután megtalálták, csak elég éhes volt a rendőrök szerint.

A fiatal német már két hónapja járta a kontinenst, és rendszeresen jelezte a helyi hatóságoknak, hová indult, mikor várható, ha esetleg eltévedne.

Windorah-ból egy másik queenslandi város, a 90 kilométerre fekvő Jundah felé vette útját. Az volt a terve, hogy a Thompson-folyó mentén halad végig, de egy erdős részen a Barcoo-folyó által elöntött vidékre jutott, és a két folyó árja között ott ragadt tíz napra - mesélték a rendőrök.

Amikor nem érkezett meg Jundah-ba, helikopterekkel és kvadokkal kutatták át miatta a környéket, mindhiába.

"A kaland után megfogadta, a főutakról többé nem tér ismeretlen terepre, bár vándorútját folytatni akarja a körülbelül 1900 kilométerre, az Északi Területen lévő Uluru felé. Az még ennél is elhagyatottabb vidék" - mondta Henderson.

Érdekli, mely rovarok ehetőek? Kattintson a listáért!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Limp Bizkit és Powerman 5000 az Aerodrome Fesztiválon

Újabb fellépők bejelentésével végre teljessé vált a júniusi Aerodrome Fesztivál lineupja – a… Tovább olvasom