Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Hétköznapi embernek tartja magát Putyin

Az orosz elnök szeret történelmi regényeket olvasni és Mozartot hallgatni.
Hétköznapi embernek tartja magát Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szeret történelmi regényeket olvasni és Mozartot hallgatni, de akinek "nem olyan a munkája, mint másoké".

"Tudjátok, én mindennapi embernek tartom magam" - jelentette ki Putyin pénteken 10-17 éves fiatalokkal tartott beszélgetésén, amelyet az NTV orosz televízió élőben közvetített.

"Azt persze el kell ismernem, hogy a munkám nem olyan, mint másoké, de normális, hétköznapi életet élek" - hangoztatta az elnök, aki egy szocsi tehetős gyermeküdülőben találkozott a fiatalokkal.

Putyin elmondta, hogy szigorúan betartja a napirendjét, hogy legyen ideje zenét hallgatni, sportolni és kapcsolatokat ápolni a barátaival.

"Azelőtt is így éltem, mielőtt elnök lettem. Kevés dolog változott azóta, kivéve néhány az elnöki tisztséggel kapcsolatos különlegesség" - így az orosz elnök.

"Szeretek olvasni, főként történelmi regényeket, szívesen hallgatok klasszikus zenét, Bach, Beethoven, Mozart műveit. Talán Mozart számomra az első mind között" - mondta Putyin.

Három fő értéke "maga az élet, a szerelem és a szabadság" - vallotta be az elnök, aki lazán öltözve, kigombolt nyakú ingben, nyakkendő nélkül jelent meg a találkozón, ahol a fiatalok kérdéseket tehettek fel neki.

A napja olyan későn ér véget, hogy csak az jár az eszében, hogy minél előbb ágyba kerüljön, nem pedig az Instagram nézegetése. Míg az elnöki hivatal alkalmazottai gyakran használják az internetet, ő személy szerint szinte soha - osztotta meg hallgatóságával az államfő.

"Hogy folytatom-e az elnökséget? Még nem döntöttem" - mondta a 17 éve hatalmon lévő Vlagyimir Putyin, akinek jövőre jár le a mandátuma. Az elnökválasztást várhatóan 2018 márciusában tartják Oroszországban.

"Van még idő a kampány előtt, majd meglátjuk" - mondta az államfő, akinek újbóli indulásában szinte senki sem kételkedik Oroszországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő dolgot tud egy most kifejlesztett mesterséges intelligencia

Elképesztő dolgot tud egy most kifejlesztett mesterséges intelligencia
Fénykép alapján megmondja a mesterséges intelligencia, milyen alapanyagokból készült az étel. Tovább olvasom