Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Hivatalos: öngyilkos lett Katalin hercegnő ápolója

A vizsgálat szerint felakasztotta magát a 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanha.
A hivatalos vizsgálat szerint felakasztotta magát az a londoni kórházi ápolónő, akit egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás munkatársai a múlt héten megtévesztettek, és így bizalmas orvosi adatokhoz jutottak a kórházban kezelt Katalin cambridge-i hercegnő állapotáról.
A 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanhát, aki a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórház ápolónője volt, a múlt hét végén találták holtan szállásán.

A területileg illetékes Westminster kerületi halottkémi törvényszék előtt a rendőrségi vizsgálat vezetője csütörtökön közölte, hogy az ápolónőt egy kollégája és egy biztonsági őr találta meg múlt pénteken, sáljára felakasztva.

A detektív elmondta azt is, hogy a kiérkező mentők Jacintha Saldanha csuklóján is "sérüléseket" találtak.

Az ápolónő a szálláson három írásos üzenetet is hátrahagyott, ezek tartalmát a rendőrtiszt azonban nem részletezte.

A rendőrségi vizsgálat vezetője hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a halálesetet nem övezik gyanús körülmények. A brit rendőrségi nyelvezetben ez egyenes utalás arra, hogy a hatóságok egyértelműen öngyilkosságot feltételeznek.

A brit sajtó már az ügy kipattanása óta tényként kezelte, hogy Jacintha Saldanha a megtévesztő hívás nyomán önkezével vetett véget életének.
Katalin hercegnőt, Vilmos herceg feleségét a múlt héten három napig kezelték a londoni kórházban, hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt.

A Sydneyben működő 2Day FM zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian - miután Londonban hivatalosan bejelentették, hogy a brit trón majdani várományosának hitvese várandós, és rosszullétei miatt kórházban kezelik - felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló Jacintha Saldanha - abban a hiedelemben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt - jóhiszeműen továbbkapcsolta hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak.

Jacintha Saldanhát három nappal később találták holtan szállásán.
A két ausztrál lemezlovas a világszerte hatalmas felháborodást keltő, tragédiába torkollt incidens után napokig gyakorlatilag bujkált, majd a hét elején televíziós interjúban kértek elnézést a történtekért.
A rádióállomás - amely ellen az ausztrál médiahatóság vizsgálatot kezdett - az év végéig befolyó összes hirdetési bevételét az ápolónő családjának ajánlotta fel.

Olvasóink írták

 • 2. klj-54 2012. december 13. 19:39
  „Hitem szerint nem ölhetek sem mást sem magam!
  Emiatt értékelem igen nagyra azt amit tett.
  Akik oda juttatták ...”
 • 1. Óperenciás 2012. december 13. 16:22
  „Szerencsétlen nő a rangkórság áldozata lett.
  Egyébként nem fogta volna fel ilyen tragikusan a tévedését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meztelen mellek a korrupció ellen

Félmeztelenre vetkőzött az ukrán nőjogi szervezet, a Femen négy aktivistája. Nem akárhol tették ezt. Tovább olvasom