Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Hosszú Katinka is csobbanhat Csillaghegyen

Egykor az úszó­klasszis Gyarmati Andrea, továbbá édesanyja, Székely Éva és Gyurta Dániel is a csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben tréningezett.
Egykor az úszó­klasszis Gyarmati Andrea, továbbá édesanyja, Székely Éva és Gyurta Dániel is a csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben tréningezett. Alighanem mindannyian csettintenének, ha látnák az új fedett versenymedencét, amelynek próbaüzemelése folyik. - írja a BorsOnline.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója kalauzolt bennünket az újjávarázsolt létesítményben, amelynek 33x25 méteres medencéjében a jövőben akár Hosszú Katinka is edzhet.
Fotó: BorsOnline
Fotó: BorsOnline


– Felvettük a kapcsolatot a Magyar Úszó Szövetséggel, így utánpótláskorúak viadalait rendezhetjük meg, továbbá vízilabdacsapatok tréningezhetnek nálunk – újságolta Szőke, majd megemlítette, az egyik élménymedencéjük alatt egy időszámítás előtt második évszázadból származó kelta kocsit találtak a régészek csontvázakkal, értékekkel. Az Ybl Tervező Kft. ügyvezető igazgatója, az ősfradista Takács Tibor pedig azt mesélte, hogy haláláig az Árpád strand tőszomszédságában élt Albert Flórián, a magyar foci aranylabdása.
 
Fotó: BorsOnline
Fotó: BorsOnline


– Amikor az 1960-as római olimpiára készült, a Császár uszodában vett részt egy tréningen, majd megjegyezte a MOB vezetőinek: jobban érezte volna magát kedvence, a csillaghegyi strand vizében – tette hozzá Takács. – Flóri számtalanszor úszott itt, később élete legcsodásabb élményének nevezte, amikor unokáival sétálhatott a környéken, illetve fürdőzhetett a gyerkőcökkel.

Mivel az új küzdőterület egyelőre "névtelen", felvetődik az az ötlet, mi lenne, ha a medencecsarnok Albert Flórián nevét viselné?
Fotó: BorsOnline
Fotó: BorsOnline
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyetlenül izgalmas lesz a Vikingek új évada, itt az új plakát is - Fotó, trailer

Kegyetlenül izgalmas lesz a Vikingek új évada, itt az új plakát is - Fotó, trailer
Szó szerint kegyetlenül és durván jó évadnak néznek elébe a rajongók. A bemutató idén november 28-án… Tovább olvasom