Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hullák miatt (is) késnek az indiai vonatok

Az indiai vasúttársaság arra kéri a személyzetet, hogy a késések elkreülése miatt a síneken lévő holttesteket maguk gyűjtsék be.
Felháborította az indiai vasutasokat az állami vasúttársaság egy minapi körlevele, amelyben arra szólították fel az utazó személyzetet, hogy a késések csökkentése érdekében maguk gyűjtsék be a síneken heverő holttesteket.

A holttestekkel kapcsolatos irányelveket taglaló körlevél szerint a vonatok személyzete köteles feltenni a szerelvényre a vasúti balesetek halottjait, és elvinni őket a legközelebbi állomásig, nem várva meg, hogy a rendőrség intézkedjen. A cél az lenne, hogy kevesebb legyen a balesetek miatti késés.

A vasutas szakszervezeteket felháborította a körlevél, amelyet közben vissza is vontak átdolgozásra.

"Ha a mozdonyvezetők és a kalauzok szedik össze a tetemeket a vasúti pályáról, az olyan, mintha perdöntő bizonyítékokat tüntetnének el bűncselekmények helyszínéről" - mondta Sanjay Kumar Padhi, a mozdonyvezetők szakszervezetének vezetője. Szerinte a rendőrség dolga kivizsgálni a halál okát és eltakarítani a holttesteket.

Egy dél-indiai mozdonyvezető arra mutatott rá, hogy a holttestek gyakran súlyosan csonkoltak, ami pszichésen nagyon megterhelheti a velük foglalkozó vasutasokat.

A sokmillió utast szállító indiai vasutaknak rémes a baleseti statisztikája: hivatalos adatok szerint tavaly 28 ezer ember vesztette életét vasúti balesetben Indiában.

A Hindustan Times című lap szerint a szervezett bűnözés is visszaél a helyzettel: bűnbandák máshonnét származó holttesteket dobnak a sínekre, hogy aztán kártérítést követeljenek értük a vasúttársaságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vak betörő áll bíróság elé Kínában

Vak betörő kerül bíróság elé Kínában: hihetetlenül kifinomult hallása segítette tettei… Tovább olvasom