Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

I. világháborús segély: férje után kap havi ezer dollárt

I. világháborús segélyt kap - jogosan - egy 110 éves nő az Egyesült Államokban.
Nem ő szolgált az amerikai hadseregben a "nagy" háború idején, hanem a férje, és ennek révén jogosult az állami támogatásra. A férj, William Collins 1976-ban, 81 évesen meghalt, özvegye, Alda Collins pedig havi 36 dollár segélyt kapott utána.


Családja 2008-ban kezdte kérelmezni, hogy emeljék meg a segély összegét, de csak mostanra lett foganatja: immár havi ezer dollárt kap a matróna, aki egy idősotthonban lakik a pennsylvaniai Ebensburgben. Nem túl rég költözött oda, 106 éves koráig egy lakókocsiban éldegélt, előtte pedig évekig egy egyhelyiséges iskolában tanított. Még mindig elég aktív, tud járni - bár csak járókerettel -, önállóan étkezik és figyelemmel kíséri a baseballbajnokság állását.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. augusztus 15. 09:20
  „,,I. világháborús segély: férje után kap havi 36 ezer dollárt"
  Na, ez a hír a morbidak közé tartozik.
  Az Egyesült Államok is milyen gáláns az idős polgáraival. Most jöttek rá 1976 óta, hogy az özvegyen maradt hölgynek a férje után kapott I. világháborús segélyét, amelynek összege havi 36 dollár volt most felemelte 36 ezer dollárra. Megvárta USA, hogy az idős hölgy 110 éves legyen. Abban reménykednek az ottani állami funkcionáriusok, hogy megdicsérjék Őket? Esetleg ott is az igazságosság elvére hivatkozva abban bíznak, hogy ki sem kell utalni vagy rövid ideig a most megállapított dollárokat. A néni még legalább 50 évig éljen jó egészségben és szívassa meg az ottani kizsákmányoló rendszert. Amerikában is lassan dolgoznak ezek szerint az állami bürokraták állami jó pénzecskén? Mi lenne a múltban, ha az akkori elnök felesége élne most. Ő a férje után a pénzecskéjét bizonyára nem most kapta volna meg.
  OFF.”
 • 1. tzs_szeged 2012. augusztus 15. 08:57
  „A szerző helyében javítanám a címet... vagy a cikket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év óta először vezeti nő az amerikai elnökjelöltek vitáját

Candy Crowley, a CNN vezető politikai szakértője személyében húsz év óta először vezeti majd nő az… Tovább olvasom